© Mercedes Amg f1

Nieuwsoverzicht

Hamilton baalt van huidige Formule 1 auto's

14 nov. 2017 10:25 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 auto's worden weer zwaarder in 2018 tot ongenoegen van Lewis Hamilton. De wereldkampioen vreest dat de auto's zo zwaar en log worden als een NASCAR-bolide.

Hamilton: 'Formule 1 auto's worden volgend jaar zo zwaar als een bus'

Daar waar de Formule 1 auto's altijd bekend stonden om hun lage gewicht is dat de afgelopen vijf jaar sterk veranderd. Sinds de komst van de hybride V6-motoren is het gewicht omhoog gevlogen. Tien jaar geleden woog een F1-bolide inclusief coureurs slechts 605 kilo. Volgend seizoen bedraagt het minimum gewicht 733 kilo.

De komst van de Halo zorgt voor een toename van het gewicht van vijf kilo. Daarbij komt dat de teams nog slechts drie motoren per seizoen mogen gebruiken. Hierdoor zal het gewicht van de motor toenemen doordat fabrikanten onderdelen moeten gebruiken die minder snel slijten.

Lewis Hamilton is absoluut geen fan van de koers van de Formule 1. 

"Ik hou niet van het idee van drie motoren per seizoen," laat hij de BBC weten.

"It sucks. We missen het gevoel van de snelle acceleratie en wendbaarheid. De auto's van volgend jaar zijn net bussen, zo zwaar worden ze. Net als NASCAR. De remweg neemt verder toe, de remmen zijn altijd roodgloeiend."

Hamilton baalt van het feit dat de huidige F1-auto's de coureurs niet in staat stellen om aanvallend en agressief te racen. Door de aerodynamica is het voor coureurs vaak alleen mogelijk om in te halen met behulp van DRS.

"Ik weet dat het negatief klinkt, maar als coureur wil je zo snel mogelijk gaan met lichte auto's waarmee je iedere ronde kan aanvallen."

"Helaas hebben we daar op dit moment niet de beschikking over. Ik kon in Brazilië een inhaalrace rijden, maar ik kwam uit de achterhoede. De coureurs vooraan waren alleen maar aan het controleren. Dat is wat we normaal doen, maar ik denk niet dat dit aantrekkelijk is voor de fans om naar te kijken."

"Als je kijkt naar de meest spectaculaire races, zeker als het regent, dan hebben we deze beperkingen niet. Ik denk niet dat racen met minder motoren per seizoen een positieve bijdrage levert."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen