Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton baalt: 'Veel, véél grotere problemen en geen oplossing op korte termijn'

De eerste twee vrije trainingen verliepen voor Lewis Hamilton allesbehalve vlekkeloos. De Mercedes-coureur vreest het ergste en ziet enorme problemen, waar geen oplossing voor is op de korte termijn.

Lewis Hamilton is niet te spreken over de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Terwijl Red Bull en Ferrari hun zaken goed op orde lijken te hebben, stuiterde de W13-bolide alle kanten op. Het strijdwapen van Mercedes oogt instabiel en heeft last van porpoising, waardoor Hamilton genoegen moest nemen met de negende plaats in de tweede training. De ware snelheid pas onthullen op zaterdag tijdens de kwalificatie is een bekende strategie binnen de F1, maar Hamilton benadrukt dat er dit jaar grotere problemen zijn. "We hebben weleens wat kleine problemen gehad in het verleden, maar in vergelijking met dit jaar staan we nu voor veel, véél grotere problemen." Niet alleen porpoising en een 'zenuwachtige' Mercedes-bolide zijn volgens Hamilton de problemen. Ook de bij het remmen en het gebruik van DRS zegt de Brit dat er problemen zijn. "Alles wat we proberen te doen om het te fixen, verandert eigenlijk niet echt iets. Het lijkt er op dat de oplossing op langere termijn pas wordt gevonden en niet op korte termijn."

Ook Russell is niet tevreden over de Mercedes-bolide

De nieuwe teamgenoot van Hamilton, George Russell, is eveneens niet te spreken over de prestaties van de W13. Russell spreekt zelfs van 'consistent een seconde trager zijn dan de concurrenten'. Dit is volgens de Brit duidelijk af te lezen van de rondetijden in de vrije trainingen. "Dit is niet waar we willen staan." "Ik denk dat we wel wat progressie hebben geboekt en wat probleempjes hebben verholpen, maar de pace is er nu gewoon niet. We moeten echt de data gaan begrijpen, want we hebben allebei moeite met de auto en we zitten nog ver verwijderd van Red Bull en Ferrari." Russell schat het zelfs nog wat somberder in. "Zelfs AlphaTauri en Alfa Romeo lijken een snellere pace te hebben, dus er is nog heel wat werk aan de winkel."

Russell staat achter de woorden van Hamilton

Ook de voormalig Williams-coureur verwacht geen oplossing op de korte termijn. "Het wordt natuurlijk altijd wat beter, maar er is niets wat we ineens drastisch kunnen veranderen in één nacht. Je kan niet zomaar de bolide volledig veranderen, want dat zou een roekeloze zet zijn." "We moeten alles gaan analyseren en we hebben nog steeds een heel race-weekend voor ons, waarin we het beste gaan maken van onze situatie. Het wordt waarschijnlijk wat schadebeperking, maar we moeten er nog eens goed voor gaan zitten."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'