© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton bang voor concurrentie: 'Mercedes heeft grote problemen'

02 okt. 2017 13:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton was zichtbaar geschrokken van de snelheid van de concurrentie in Maleisië. De Brit moest in zijn Mercedes Max Verstappen voor zich dulden, maar zag ook dat Ferrari het hele weekend sneller was.

Mercedes heeft het moeilijk

Wie naar de uitslagen kijkt ziet Mercedes en Hamilton uitlopen op Vettel en Ferrari. Qua punten wel, maar qua performance is het team de afgelopen races flink ingekakt.

In Singapore waren Red Bull en Ferrari het hele weekend sneller. Door de startcrash profiteerde Hamilton en won hij de race. In Maleisië profiteerde hij van de pech van Ferrari. De Italianen waren het hele weekend het snelste en Vettel was de snelste man op de baan tijdens de race. Daarnaast moest Hamilton toekijken hoe Max Verstappen eenvoudig bij hem wegreed. 

Tegenover Sky Sports laat Hamilton weten dat hij de situatie alarmerend vindt. "We hebben uitstekend gepresteerd gezien de situatie waarin we ons bevinden. We kampen met een aantal grote problemen."

"We moeten die oplossen en zeker voor volgend jaar, anders kunnen we de progressie van Red Bull en Ferrari niet beantwoorden."

De titelstrijd is ondanks een voorsprong van 34 punten nog altijd niet gestreden. Zeker niet als Red Bull mee kan blijven doen voor de zege. Hamilton is er dan ook niet gerust op.

"Er is werk aan de winkel voor ons. We kunnen op dit moment niet heel veel veranderen. Veel mensen roepen dat onze auto de beste is en sommige races was dat ook het geval. Over het hele seizoen genomen vind ik niet dat je dat kunt zeggen."

"Als je kijkt waar Vettel vandaan komt en waar hij finisht, dan is ons resultaat niet zo sterk. We hadden hier moeten winnen, maar we waren niet snel genoeg."

Het WK kan nog spannend worden mocht Ferrari de komende races winnen en Hamilton buiten het podium eindigen doordat ook Red Bull sneller is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen