© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Bedoelde niet te zeggen dat Ferrari vals speelt'

26 aug. 2018 18:37 Jan van der Burgt 2 reacties
Lewis Hamilton baalt enorm van het feit dat hij als eerste startte, maar slechts als tweede finishte. Kort nadat hij uit was gestapt repte hij over een Ferrari voorzien van trucjes, woorden die in de persconferentie wilde verduidelijken.

Het snelheidsverschil tussen Ferrari en Mercedes was groot op Spa-Francorchamps en stelde Sebastian Vettel in staat er redelijk eenvoudig met de overwinning vandoor te gaan. Lewis Hamilton had het nakijken en sprak na afloop over de 'trucjes' van Ferrari.

Gevraagd naar wat hij daarmee bedoelde geeft Hamilton in de persconferentie aan dat hij niet doelde op vals spel van Ferrari: "Met trucjes bedoel ik iets extra's wat andere teams niet hebben. Ik weet niet wat dat in het geval van Ferrari kan zijn, maar alle teams hebben dergelijke 'trucjes' aan boord."

Hamilton, die met lede ogen toekijkt hoe Ferrari de laatste vier races de rechte stukken domineert, geeft aan dat Mercedes alleen naar zichzelf kan kijken: "We brachten hier een goede upgrade, maar het lijkt erop dat Ferrari wederom met een betere upgrade op de proppen kwam. Dat betekent volgens mij dat we nog harder moeten werken."

Sebastian Vettel houdt zich in diezelfde persconferentie ietwat van de domme als hem wordt gevraagd of de Ferrari echt zoveel meer vermogen heeft: "Ik hoop het van harte. Dat zou betekenen dat onze motorgoeroes hun werk goed doen."

"Het klopt inderdaad dat we duidelijke stappen maken. Vorig jaar konden we hier puur op vermogen geen vuist maken, maar dit jaar wel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen