Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Bedoelde niet te zeggen dat Ferrari vals speelt'

Lewis Hamilton baalt enorm van het feit dat hij als eerste startte, maar slechts als tweede finishte. Kort nadat hij uit was gestapt repte hij over een Ferrari voorzien van trucjes, woorden die in de persconferentie wilde verduidelijken.

Het snelheidsverschil tussen Ferrari en Mercedes was groot op Spa-Francorchamps en stelde Sebastian Vettel in staat er redelijk eenvoudig met de overwinning vandoor te gaan. Lewis Hamilton had het nakijken en sprak na afloop over de 'trucjes' van Ferrari. Gevraagd naar wat hij daarmee bedoelde geeft Hamilton in de persconferentie aan dat hij niet doelde op vals spel van Ferrari: "Met trucjes bedoel ik iets extra's wat andere teams niet hebben. Ik weet niet wat dat in het geval van Ferrari kan zijn, maar alle teams hebben dergelijke 'trucjes' aan boord."

Hamilton, die met lede ogen toekijkt hoe Ferrari de laatste vier races de rechte stukken domineert, geeft aan dat Mercedes alleen naar zichzelf kan kijken: "We brachten hier een goede upgrade, maar het lijkt erop dat Ferrari wederom met een betere upgrade op de proppen kwam. Dat betekent volgens mij dat we nog harder moeten werken." Sebastian Vettel houdt zich in diezelfde persconferentie ietwat van de domme als hem wordt gevraagd of de Ferrari echt zoveel meer vermogen heeft: "Ik hoop het van harte. Dat zou betekenen dat onze motorgoeroes hun werk goed doen." "Het klopt inderdaad dat we duidelijke stappen maken. Vorig jaar konden we hier puur op vermogen geen vuist maken, maar dit jaar wel."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden