Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton begint aan laatste Mercedes-jaar: "Emotioneel en onwerkelijk"

Mercedes gaat in 2024 de strijd aan met de gloednieuwe W15 en Lewis Hamilton en George Russell nemen opnieuw plaats achter het stuur. Voor Hamilton is de aanloop naar zijn 12e en laatste jaar bij Mercedes nogal een rollercoaster geweest.

M410733
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Op 1 februari werd dan eindelijk bekend waar in het verleden al vaker over werd gesproken: Lewis Hamilton maakt over een jaar de overstap van Mercedes naar Ferrari. Hij zal na twaalf jaar het team uit Brackley verlaten om voor meerdere jaren naar de Scuderia te verkassen.

De aanloop naar zijn laatste jaar bij Mercedes was 'emotioneel en onwerkelijk' voor de 39-jarige Brit, zo vertelde Hamilton tijdens de launch van de nieuwe W15. "Het [de aanloop] is emotioneel geweest, het is heel surrealistisch", zo zegt zevenvoudig wereldkampioen.

"Ik kwam hier in 2013, ben nu 11 jaar bij het team en nu begin ik aan mijn 12e seizoen. Het is zo'n voorrecht om met mensen te werken die in de winter zoveel werk verzetten en aan het begin van het jaar een auto te zien die in elkaar valt", zo vervolgt Hamilton.

"Dit is echt het spannendste deel van het seizoen, je ziet de launches van alle teams. Dit is de eerste keer dat ik de auto als geheel zie. Het is spannend om te weten wat er allemaal onder de motorkap zit. De mensen zien dat niet, maar George en ik kunnen dat wel op het circuit ervaren", zo laat de ervaren Brit weten.

'Terug naar waar we ooit waren'

Ook al is het zijn laatste jaar bij Mercedes, zijn focus ligt op het boeken van succes in 2024, stelt Hamilton. "De focus ligt als eerste op het terugbrengen van het team naar waar we ooit waren. We hebben een paar moeilijke jaren achter de rug, die ons echt hebben gevormd. Het heeft ons geholpen om ons te hergroeperen en naar bepaalde dingen te kijken."

"Nu moeten we gewoon doorgaan met het harde werken, de gegevens doorspitten en het maximale uit de trainingen halen. Zelfs die ene ronde in de regen kan George en mij een gevoel geven van wat ons te wachten staat", zo legt de zevenvoudig wereldkampioen uit.

'Hopen een stap te zetten'

Russell blikt aan het begin van 2024 nog even terug op de afgelopen twee teleurstellende jaren. "We hebben geleerd en zijn als team gegroeid in die twee jaar. Het ging niet van een leien dakje, maar ik geloof dat het ons op de langere termijn sterker zal maken. We hopen in ieder geval met de W15 een stap te hebben gezet."

De jonge Brit kijkt daarbij ook met een schuin oog naar de voorganger uit 2023, de W14. "We hebben vorig jaar vooruitgang kunnen boeken met een aantal van de slechtere eigenschappen van de W14. Maar we hadden nog steeds een smal window waarin we konden werken. Als we daarbuiten kwamen, was de auto moeilijk te besturen. Als we ervoor kunnen zorgen dat we het window kunnen blijven vergroten, dan geeft dat meer vertrouwen voor ons als coureurs en is het makkelijker om snellere rondetijden te realiseren."

Daar sluit Hamilton zich bij aan. "Als je je niet op je gemak voelt in de auto, dan kun je niet het maximale uit de auto halen. Met een stabielere, meer voorspelbare auto kunnen we niet alleen het potentieel uit de auto halen, maar ook het maximale uit onszelf als coureurs", zo sluit hij af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract