Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hamilton benadrukt: "'Red Bull-update' van Mercedes was niet mijn keuze!"

Mercedes heeft eindelijk aflopende sidepods. De 'Red Bull- sidepods' zijn nu ook door Mercedes omarmd, al laat Lewis Hamilton weten dat dit absoluut niet zijn keuze was.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De desbetreffende sidepods werden als eerst geïntroduceerd door Red Bull in 2022, waarna bijna het gehele veld ze een voor een overnam. En nu dus ook Mercedes. Tijdens de Grand Prix van Monaco voerde Mercedes de eerste updates aan de auto door, met opvallende, aflopende 'Red Bull-sidepods'.

In gesprek met onder andere RacingNews365 werd aan de zevenvoudig wereldkampioen gevraagd wat hij de afgelopen maanden voor input heeft gehad in de ontwikkeling van de auto: "Het zijn ideeën van het afgelopen jaar, met het team en George Russell zijn we continu bezig geweest met vragen als 'waarom ziet dit er zo uit' en 'hebben we dit al geprobeerd'."

"Nu hebben we wijdere sidepods, een beetje in de richting van die van Red Bull, en ik kan zeggen dat het niet mijn beslissing was om deze kant op te gaan", legt de Brit uit. "Toen we de auto voor het eerst dit jaar op het circuit zetten was het bijna een kopie van de auto van vorig jaar, alleen stuiterde deze niet. Een beetje als een knapper zusje, maar wel echt met vergelijkbare karakteristieken. "

Lang proces

Tijdens de Grand Prix van Monaco was het nog niet goed te zien of de updates die Mercedes heeft meegenomen voor significante verbetering zorgden. Tijdens de Grand Prix van Spanje daarentegen leek Mercedes een stuk beter te presteren, met een tweede en derde plek op het podium als eindresultaat.

De grootste vraag die nu toch over blijft, is waarom het Duitse raceteam deze beslissing nu pas genomen heeft. De reden dat uiteindelijk toch gekozen is om voor andere sidepods te gaan, is volgens Lewis niet een beslissing die niet van de een op de andere dag is gemaakt: "We hebben opgelet waar we nu staan en waar het is misgegaan en nu zijn we langzaam weer op zoek naar een weg naar voren. Het is alleen jammer genoeg een lang proces."

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami