Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton beschuldigt Verstappen van opzettelijke fout: "Niemand doet dat"

Max Verstappen verremde zich in Q2 op de medium band, waarna hij overstapte naar een set van de zachte sloffen. Volgens Lewis Hamilton was het allemaal opzettelijk.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi niet in de buurt van Max Verstappen. Na afloop van de kwalificatie was de Brit niet heel erg verrast door de dominantie van Max, moet hij eerlijk toegeven. Red Bull is nou eenmaal heel snel, meent Lewis.

"Ze waren zo snel vandaag", zucht hij na afloop. "Die laatste run konden we niet in de buurt komen. Het zag er goed uit voor ons tot dat moment, tijdens de trainingen en het begin van de kwalificatie."

"Ik ben eigenlijk niet heel erg verrast", vervolgt de zevenvoudig kampioen. "Want als je kijkt naar het vorige raceweekend was hij ook vier tienden sneller tijdens die zeer snelle ronde (voordat Max crashte in Jeddah, red.). Als alles samenkomt heeft Red Bull echt een heel, heel snelle bolide."

Verstappen opzettelijk in de fout?

Tijdens Q2 zagen we Verstappen zich verremmen tijdens zijn tweede poging op de medium band. Dat deed hij meteen aan het begin van zijn ronde. Daarna schakelde hij daarom over naar de zachte band, omdat zijn band een flat spot zou hebben.

De Nederlander zal daardoor de race op zondag starten op zacht, terwijl Hamilton op medium begint. Volgens de Brit was het allemaal zo bedoeld. "Het was interessant, die remfout in de eerste bocht en al dat allemaal. Ik ben een complotdenker: niemand verremt zich in de eerste bocht, en als je het doet dan maak je al helemaal geen grote remfout."

"Ze hebben dus duidelijk opzettelijk voor de zachte band gekozen, denk ik tenminste", concludeert Hamilton al grijnzend. "Misschien heb ik het fout, maar ik hoop dat de band waarop wij staan de juiste is", aldus Lewis.

Verstappen reageert

Geconfronteerd met de woorden van Hamilton moet Verstappen er om lachen. "Nee dat doe je natuurlijk nooit, je band een kant aanrijden. Dat was zeker niet expres", lacht Max verbaasd. "Ik remde aan en wilde nog een ronde aanzetten op die gele band, maar die blokkeerde en toen moest ik naar binnen toe", aldus de Nederlander.

Race wordt niet makkelijk

Hamilton voorziet een pittige race, gedurende welke hij hoopt dat Verstappen last gaat hebben van bandenslijtage. Mocht dat niet zo zijn, dan kan dat wel eens een probleem zijn voor de Mercedes-coureur.

"De tijd zal het uitwijzen. De racepace van Verstappen was heel goed, dus het wordt niet makkelijk om hem bij te houden. Maar als zij de bandenslijtage hebben als we denken dat ze kunnen hebben, dan ziet het er misschien goed uit voor ons."

Voorspel en win

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

106 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche