Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton bidt voor betere ervaring in 2023 na 'verschrikkelijke' dag op COTA

Lewis Hamilton kende een verschrikkelijke trainingsdag op het Circuit of the Americas. Mercedes heeft volgens de Brit een stap in de goede richting gezet, maar rijden in Austin is voor Hamilton simpelweg onprettig.

De resultaten voor Lewis Haimilton in de eerste vrije training (P3) en de tweede vrije training (P8) voor de GP van de Verenigde Staten waren voor Mercedes naar wens, maar de ervaring achter het stuur was voor de zevenvoudig wereldkampioen alles behalve wenselijk. Op het hobbelige Circuit of the Americas was het afzien in de W13. Na afloop van de vrijdagtrainingen stond Hamilton de media, waaronder RacingNews365, te woord. Gevraagd naar hoe het was in de wat stijvere 2022-bolide, was zijn antwoord duidelijk: "Verschrikkelijk! Oh mijn god. Ik kwam hier na Canada en reed met de auto van vorig jaar, dat was geweldig. Ik weet nog dat ik een glimlach van oor tot oor had omdat alles zo soepel verliep." In de W13 was het een heel andere ervaring. De auto's met ground effect zijn gevoeliger voor hobbelige circuits, zoals COTA. "Gelukkig heb ik niet veel vullingen in mijn gebit, want als ik die wel had, dan waren ze er dit jaar allemaal uit gevallen. Het is zo, zo hobbelig hier. Ik bid er maar voor dat de auto volgend jaar minder stuitert."

Eerste twee trainingen verliepen verder wel volgens plan

De hobbelige rit betekende niet dat Mercedes qua prestaties een verschrikkelijke dag had. Hamilton benadrukt wel dat ze een stap in de goede richting hebben gezet. Voor de GP van de VS is een upgradepakket meegenomen door de Duitse renstal, de laatste van dit jaar. "Alles verliep volgens plan", weet Hamilton. "Ik ben erg dankbaar voor iedereen in de fabriek. Ze hebben keihard gewerkt aan een upgrade voor ons dit weekend. Het is een zwaar jaar geweest voor iedereen daar en dat ze zo hard blijven pushen, daar ben ik heel dankbaar voor. Ook heb ik geen schade gereden, wat natuurlijk goed is. Het voelde zeker beter in de auto." Hamilton hoopt dat hij ondanks de hobbelige rit een stap richting topteams Red Bull en Ferrari heeft gezet. "De tweede vrije training was natuurlijk niet veel waard in de performance (vanwege de Pirelli-tests, red.), maar in de eerste training was het wel goed. Ik hoop dat we nog het een en ander aanpassen en ver weg van de rest zullen we dan niet zitten."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten