Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton bidt voor betere ervaring in 2023 na 'verschrikkelijke' dag op COTA

Lewis Hamilton kende een verschrikkelijke trainingsdag op het Circuit of the Americas. Mercedes heeft volgens de Brit een stap in de goede richting gezet, maar rijden in Austin is voor Hamilton simpelweg onprettig.

Hamilton USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De resultaten voor Lewis Haimilton in de eerste vrije training (P3) en de tweede vrije training (P8) voor de GP van de Verenigde Staten waren voor Mercedes naar wens, maar de ervaring achter het stuur was voor de zevenvoudig wereldkampioen alles behalve wenselijk. Op het hobbelige Circuit of the Americas was het afzien in de W13.

Na afloop van de vrijdagtrainingen stond Hamilton de media, waaronder RacingNews365, te woord. Gevraagd naar hoe het was in de wat stijvere 2022-bolide, was zijn antwoord duidelijk: "Verschrikkelijk! Oh mijn god. Ik kwam hier na Canada en reed met de auto van vorig jaar, dat was geweldig. Ik weet nog dat ik een glimlach van oor tot oor had omdat alles zo soepel verliep."

In de W13 was het een heel andere ervaring. De auto's met ground effect zijn gevoeliger voor hobbelige circuits, zoals COTA. "Gelukkig heb ik niet veel vullingen in mijn gebit, want als ik die wel had, dan waren ze er dit jaar allemaal uit gevallen. Het is zo, zo hobbelig hier. Ik bid er maar voor dat de auto volgend jaar minder stuitert."

Eerste twee trainingen verliepen verder wel volgens plan

De hobbelige rit betekende niet dat Mercedes qua prestaties een verschrikkelijke dag had. Hamilton benadrukt wel dat ze een stap in de goede richting hebben gezet. Voor de GP van de VS is een upgradepakket meegenomen door de Duitse renstal, de laatste van dit jaar. "Alles verliep volgens plan", weet Hamilton.

"Ik ben erg dankbaar voor iedereen in de fabriek. Ze hebben keihard gewerkt aan een upgrade voor ons dit weekend. Het is een zwaar jaar geweest voor iedereen daar en dat ze zo hard blijven pushen, daar ben ik heel dankbaar voor. Ook heb ik geen schade gereden, wat natuurlijk goed is. Het voelde zeker beter in de auto."

Hamilton hoopt dat hij ondanks de hobbelige rit een stap richting topteams Red Bull en Ferrari heeft gezet. "De tweede vrije training was natuurlijk niet veel waard in de performance (vanwege de Pirelli-tests, red.), maar in de eerste training was het wel goed. Ik hoop dat we nog het een en ander aanpassen en ver weg van de rest zullen we dan niet zitten."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct