Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton bidt voor verbetering: "Ik ben er klaar mee!"

Lewis Hamilton kijkt ernaar uit om komend weekend te gaan racen in Bakoe, mede doordat het een wat ruimer circuit is dan Monaco. In de straten van Monte Carlo ervaarde de Brit dat de auto te veel stuiterde om fatsoenlijk door de bochten te komen.

De race van Lewis Hamilton in Monaco verliep niet helemaal als gehoopt voor de zevenvoudig wereldkampioen. De Mercedes-coureur finishte achtste nadat hij werd opgehouden door de Alpine van Esteban Ocon en later in de race zat hij vast achter de Alpine van Fernando Alonso. Maar dit was niet het enige probleem van Mercedes dat weekend. "Ik bid dat de auto niet hetzelfde zal voelen als in Monaco", antwoordt Hamilton in gesprek met onder meer RacingNews365 over hoe hij het weekend in Bakoe voor zich ziet. "Het gevoel was in Monaco het ergste tot nu toe door toedoen van de hobbels. Mijn tanden en kaken gingen steeds op en neer. Ik ben klaar met het gestuiter. Ik kijk uit naar een wat ruimer circuit. Ik bid gewoon dat het niet zo hobbelig zal zijn als in Monaco."

Is porpoising terug?

Of porposing het probleem in Monaco was, weet de Brit niet. Maar wat volgens Hamilton wel zeker is, is dat een hobbelig circuit de Mercedes W13-bolide niet veel goed doet. De neiging van de Mercedes-wagen om te stuiteren blijft volgens Hamilton groot. "De auto is zo stug dat de vering hem terug de grond in duwt." "Ik weet niet of het porpoising was. In Spanje hadden we er geen last van, dus ik hoop dat dat het probleem niet is. Maar als het hobbelig is (in Bakoe, red.) dan zullen we het in de bochten misschien wat moeilijker krijgen, maar we zullen zien."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'