Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton bij start GP Mexico op zijn hoede voor Verstappen: "Dacht dat ik getorpedeerd zou worden"

Lewis Hamilton mag de Grand Prix van Mexico dan achter zijn naam hebben gezet, in de openingsfase van de wedstrijd leek het bijna alsof hij het einde niet ging halen. De situatie in de eerste bochten met Sebastian Vettel en Max Verstappen had heel anders kunnen aflopen, zo erkent de Mercedes-coureur.

Verstappen Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij het doven van de lichten van de Grand Prix van Mexico ving een heuse dragrace aan richting de eerste bocht, waarbij het een drukte van jewelste was. In het geduw en getrek aan de kop van het veld vond Lewis Hamilton zich in een benarde positie en moest hij tot tweemaal toe preventief actie ondernemen om niet uit de race te crashen.

In de persconferentie na afloop van de wedstrijd vertelt Hamilton dat hij in eerste instantie te maken kreeg met het defensieve rijgedrag van Sebastian Vettel. "Ik had eigenlijk een heel goede start en kwam al snel in de buurt van de versnellingsbakken van Charles (Leclerc, red.) en Sebastian, die mij vervolgens alsmaar verder naar de zijkant drukte. Ik zat op een gegeven moment op de witte lijn en dacht, 'ik heb niet veel meer ruimte om verder uit te wijken...'. Hij bleef maar komen, dus moest ik uitwijken om niet met hem te crashen op het gras, anders was het een behoorlijk ongeluk geweest."

Hamilton viel van de ene nauwe situatie in de andere, want na zijn uitwijkende actie bij Vettel had de Mercedes-coureur Max Verstappen direct op zijn hielen zitten. "Opeens was ik omringd door een aantal andere auto's en zat Max naast mij. Als je kijkt naar eerdere wedstrijden, dan zie je dat ik altijd voldoende ruimte overlaat aan Verstappen. Dat is het slimste om te doen. Maar er was in dit geval niet zoveel ruimte om te geven."

Nog voor de coureur door de eerste combinatie van bochten heen wist te komen, was Hamilton bijna weer betrokken bij een mogelijk ongeluk. "Toen reed ik bijna tegen Vettel aan! Mijn achterkant brak uit en ging ik door het gras, mijn haren gingen er van overeind staan. Op een gegeven moment dacht ik dat ik getorpedeerd zou worden door Verstappen!"

Uiteindelijk gebeurde er niets van dit alles met Hamilton. Hoewel de vijfvoudig wereldkampioen na de eerste ronde enkele posities verloor, wist hij zich dankzij een slimme strategie van Mercedes terug te worstelen naar de kop van het veld en ging hij er zelfs met de overwinning vandoor.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Mexico

De Grand Prix van Mexico begon spectaculair, maar ging vervolgens als een nachtkaars uit. Max Verstappen kende een ongelukkige start, waarna hij al snel terugviel tot achteraan het veld. Lewis Hamilton profiteerde van een goede strategie en verschalkte daarmee de beide Ferrari's en zijn teamgenoot. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023