Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton bij start GP Mexico op zijn hoede voor Verstappen: "Dacht dat ik getorpedeerd zou worden"

Lewis Hamilton mag de Grand Prix van Mexico dan achter zijn naam hebben gezet, in de openingsfase van de wedstrijd leek het bijna alsof hij het einde niet ging halen. De situatie in de eerste bochten met Sebastian Vettel en Max Verstappen had heel anders kunnen aflopen, zo erkent de Mercedes-coureur.

Bij het doven van de lichten van de Grand Prix van Mexico ving een heuse dragrace aan richting de eerste bocht, waarbij het een drukte van jewelste was. In het geduw en getrek aan de kop van het veld vond Lewis Hamilton zich in een benarde positie en moest hij tot tweemaal toe preventief actie ondernemen om niet uit de race te crashen. In de persconferentie na afloop van de wedstrijd vertelt Hamilton dat hij in eerste instantie te maken kreeg met het defensieve rijgedrag van Sebastian Vettel. "Ik had eigenlijk een heel goede start en kwam al snel in de buurt van de versnellingsbakken van Charles (Leclerc, red.) en Sebastian, die mij vervolgens alsmaar verder naar de zijkant drukte. Ik zat op een gegeven moment op de witte lijn en dacht, 'ik heb niet veel meer ruimte om verder uit te wijken...'. Hij bleef maar komen, dus moest ik uitwijken om niet met hem te crashen op het gras, anders was het een behoorlijk ongeluk geweest."

https://twitter.com/F1/status/1188830814315913219

THAT. WAS. CLOSE. #MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/CAmy3kCgOr — Formula 1 (@F1) October 28, 2019

Hamilton viel van de ene nauwe situatie in de andere, want na zijn uitwijkende actie bij Vettel had de Mercedes-coureur Max Verstappen direct op zijn hielen zitten. "Opeens was ik omringd door een aantal andere auto's en zat Max naast mij. Als je kijkt naar eerdere wedstrijden, dan zie je dat ik altijd voldoende ruimte overlaat aan Verstappen. Dat is het slimste om te doen. Maar er was in dit geval niet zoveel ruimte om te geven." Nog voor de coureur door de eerste combinatie van bochten heen wist te komen, was Hamilton bijna weer betrokken bij een mogelijk ongeluk. "Toen reed ik bijna tegen Vettel aan! Mijn achterkant brak uit en ging ik door het gras, mijn haren gingen er van overeind staan. Op een gegeven moment dacht ik dat ik getorpedeerd zou worden door Verstappen!" Uiteindelijk gebeurde er niets van dit alles met Hamilton. Hoewel de vijfvoudig wereldkampioen na de eerste ronde enkele posities verloor, wist hij zich dankzij een slimme strategie van Mercedes terug te worstelen naar de kop van het veld en ging hij er zelfs met de overwinning vandoor.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten