Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Bizar dat ik Formule 1-legende Fangio kan evenaren"

De eerste grootheid van de Formule 1 was een Argentijnse rijder: Juan Manuel Fangio reed in de begindagen van de koningsklasse zijn concurrenten naar huis. Liefst vijf keer werd Fangio wereldkampioen, voor hij zijn helm aan de wilgen hing. Met die vijf titels is Fangio anno 2018 de op een na meest succesvolle coureur ooit, na Michael Schumacher.

Aankomende zondag kan het aantal dat de legendarische Argentijn bijeen wist te rijden, worden geëvenaard. Lewis Hamilton heeft nog maar een paar punten nodig om zijn vijfde wereldtitel te veroveren. De Brit heeft 67 punten voorsprong op rivaal Sebastian Vettel en heeft als opdracht om een paar plaatsen voor de Duitse Ferrari-coureur te finishen. Als hem dat lukt, dan is kampioenschap nummer vijf en dus een evenaring van het aantal van Fangio, een feit.

"Fangio is de godfather van de autosport", beschrijft Hamilton de in 1995 overleden Argentijn tijdens de rijderspersconferentie op het Circuit of the Americas, waar komend weekend de Grand Prix van de Verenigde Staten wordt gehouden. "Hij was een van de groten uit de begindagen van de Formule 1 en iedereen zal altijd over hem blijven praten om wat hij heeft bereikt. Het is bizar om te beseffen dat ik op gelijke hoogte met Fangio kan komen!" Hamilton had in het verleden een aantal keren de eer om met een wagen uit het tijdperk van de Argentijn te mogen rijden. "Ik heb eens samen met (racelegende) Stirling Moss in de oude bolides gereden en ik ben blij dat ik in dit tijdperk actief ben! Ik weet niet of het in de jaren '50 wel zo goed was", lacht Hamilton. "Moss vertelde mij bijvoorbeeld dat de rijders destijds wensten dat ze in het geval van een crash uit de wagen werden geslingerd. Nou, doe mij dan maar de huidige tijd!" Benieuwd wat Hamilton moet presteren om het wereldkampioenschap te beslissen? Je leest via deze link.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'