Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton blijer dan ooit met P6: "Het gaat de goede kant op!"

Met een flink vernieuwde Mercedes reed Lewis Hamilton naar P6 in de kwalificatie voor de GP van Monaco. De zevenvoudig wereldkampioen genoot van de prestaties van zijn wagen op het stratencircuit.

Lewis Hamilton start zondag vanaf P6 bij de GP van Monaco. Op zich niet zo heel bijzonder. Wat wel bijzonder was, was de lach op het gezicht van Hamilton. Het hele seizoen klaagde hij over de tegenvallende prestaties van zijn Mercedes. In Monaco zijn er flink wat updates gekomen voor de wagen en Hamilton was meer dan tevreden. "Het is een geweldig weekend, ik heb echt genoten van elke seconde op het circuit. De laatste keer dat ik het zo leuk vond, was in 2007 en 2008", reageerde een opgetogen Hamilton bij Sky Sports . De afgelopen weken is er flink aan de Mercedes gesleuteld, tot tevredenheid van de Brit. "Ik denk dat we enkele goede veranderingen hebben doorgevoerd. Elke keer als je iets aanpast, is het 50/50. Maar ik heb echt goed gelachen op het einde. En ik denk dat ik het maximale met de auto heb kunnen bereiken nu. In een perfecte wereld zou er misschien nog een tiende van een seconde in zitten, maar ik ben dankbaar dat ik de wagen uit de muur heb kunnen houden."

Goed om weekend vrij te hebben

Een opgetogen Hamilton na de kwalificatie, dat is weer even geleden. "Ik denk dat ik dit weekend goedgemutst hier ben gekomen. Vorig weekend was goed om vrij te hebben. En dus voel ik me echt opgefrist deze week. Ik heb over het algemeen genoten van de uitdaging om in de auto te zitten, zeker met de veranderingen die we hebben doorgevoerd en ik ben iedereen in de fabriek zo dankbaar dat ze zo hard hebben gewerkt om deze onderdelen voor de auto te maken en dat ik de nieuwe onderdelen niet heb gebroken", zei Hamilton. Hoewel, niets kapot? "Ik heb alleen de vleugel gebroken en dat spijt me, maar die veranderingen hebben voor een goed gevoel gezorgd. Dus voelt het zeker alsof het de goede kant op gaat. Ik denk alleen niet dat we een volledig goed beeld krijgen hier. Dat zal in Barcelona zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"