Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton blikt terug op F1-moment waarop zijn leven voorbij flitste

Nadat hij meerdere malen zijn naam in de geschiedenisboeken van de Formule 1 heeft gezet, blikt Lewis Hamilton terug op een voor hem heel bijzonder moment.

Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton herinnert zich hoe zijn leven 'aan zijn ogen voorbij flitste' toen hij zijn zevende F1-wereldtitel behaalde tijdens de Grand Prix van Turkije in 2020. Het seizoen betekende een verandering voor Mercedes, waarbij het team koos voor een volledig zwarte kleur van de auto om een statement te maken tegen racisme en discriminatie.

Dit kwam nadat Hamilton zijn steun had betuigd aan de Black Lives Matter-beweging en de Hamilton Commission had opgericht om de belemmeringen voor etnische minderheden in de Britse autosport in kaart te brengen.

Hamilton legt uit dat hij de afgelopen jaren als coureur van Mercedes steeds meer betrokken is geraakt bij het bekijken van kwesties met betrekking tot diversiteit en inclusiviteit, wat uiteindelijk heeft geleid tot de verandering van de livery in 2020 en 2021.

Hamilton over diversiteit

"Meestal als ik in gesprek ben met sponsors of bedrijven, dan heb ik zoiets van: 'Hé, hoe divers is je team? Wat doe je aan diversiteit? Hoe creëer je een betere werkplek voor mensen?'", legt Hamilton uit in de podcast On Purpose with Jay Shetty.

"Dat is waar ik deel van wil uitmaken. Het succes kan later komen, maar als je dit soort vragen niet stelt of dit soort problemen niet aanpakt, dan zitten we niet op één lijn. En dus heb ik aan vrijwel elke partner die we hebben - en we hebben veel partners binnen ons team - deze echt moeilijke vragen gesteld."

Hamilton waardeert de rol die Mercedes heeft gespeeld in het ondersteunen van zijn plannen. "Ik denk dat ik erg close ben geworden met Mercedes Benz en Daimler," zo vervolgt hij. "Ze zijn zo open geweest dat we de auto in 2020 van zilver naar zwart hebben veranderd. Ik zei tegen hen: 'De auto is altijd zilver geweest, het is altijd Silver Arrows geweest. Stel je voor dat we de auto veranderen naar zwart. Stel je de boodschap voor die we kunnen laten overkomen.'

"We hadden de zwarte auto voor het hele jaar. We hebben er niet eens veel over gesproken, we hebben het gewoon laten staan. En we wonnen ermee, ook toen ik mijn zevende wereldtitel veroverde met die auto."

Emoties van zevende titelzege

Hamilton won zijn zevende wereldtitel en evenaarde daarmee het record van Michael Schumacher in de Grand Prix van Turkije in 2020.Hij geeft toe dat dit een emotioneel moment bleek te zijn. "Eerlijk gezegd flitste mijn hele leven voorbij."

"In die laatste ronde in Turkije flitste mijn hele leven, alle lastige momenten, de vraag of ik het zou halen of niet, al die twijfels en al die angsten als het ware door mijn ogen. Ik kwam over de finish en had zoiets van 'ik heb het gedaan', en ik wil dat alle kinderen weten dat ook zij dit kunnen. Dus dat is wat ik probeer, elke dag: proberen kinderen te motiveren", aldus de Britse coureur.

Ook interessant:

Deze Formule 1-records kan Verstappen in 2023 verbreken

Max Verstappen moet een kleine twee maanden voor de aftrap van het nieuwe Formule 1-seizoen natuurlijk tot één van de favorieten worden gerekend. Als hij wederom zo succesvol is als vorig jaar kan hij enkele records verbreken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend