Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton blikt terug op verhit Verstappen-gevecht: "Dit mocht ik Max niet nog eens laten doen"

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton. Dit jaar is het zeldzaam, maar vorig jaar zagen het bijna elke week. Een van de meest iconische races van het vorige jaar, was die in Brazilië. Het was de Brit die na een verhitte strijd won.

Hamilton Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Het Grand Prix-weekend in Brazilië van 2021 was er voor Lewis Hamilton een met diepe dalen en hoge pieken. Na de kwalificatie werd zijn tijd in de prullenbak gegooid vanwege een technische overtreding die zijn wagen illegaal maakte.

Hij moest de sprintrace daardoor achteraan beginnen, terwijl hij in een titelstrijd met Max Verstappen verwikkeld was. Hij wist zich op te werken naar de vijfde plek tijdens de sprintrace, waarna hij de race op zondag vanwege een gridstraf begon op plek tien. De Brit had namelijk een nieuwe verbrandingsmotor laten installeren.

Het leek een onmogelijke opgave om nog te winnen, maar de Brit was ontketend. Hij herinnert het zich nog goed als hij op F1.com terugblikt op de race. "Toen ik de tweede plek van Sergio Perez afpakte, zag ik Verstappen in de verte rijden."

"Ik zag dat ik dichter- en dichterbij kwam. Ik dacht 'spaart Max zijn banden, of is hij gewoon niet zo snel, want ik haal hem bij'. Beetje bij beetje kwam ik dichterbij. Red Bull had een gestoord snelle motor in 2021, zeker de snelste van allemaal", zo herinnert de zevenvoudig kampioen zich.

Bekijk hieronder dat gevecht terug in de samenvatting van de GP van Brazilië in 2021. Het artikel gaat daaronder weer verder.

Hamilton: "Dit mag ik Verstappen niet nog eens laten doen"

En toen kwam daar de prachtige battle voor de overwinning. Lewis Hamilton probeerde het voor een eerste keer, maar Verstappen liet zich de kaas niet van het brood eten. Daarbij schoot de Red Bull-coureur wel een beetje van de baan.

"De eerste keer dat ik hem probeerde in te halen, verremde Max zich en ging hij super-, superdiep", vertelt de Mercedes-coureur. "Ik had de bocht wel gehaald als hij niet van de baan was gegaan. Ik moest mezelf even bijeen rapen en ik dacht 'dit mag ik hem niet nog eens laten doen'."

"De tweede keer dat ik aan zijn staart kwam, deed ik bij het ingaan van de eerste bocht net alsof ik aanviel. Ik deed Max denken dat ik het gat aan de binnenkant in wilde duiken, waarna hij een verdedigende lijn reed. Het zorgde ervoor dat zijn bocht scherper was en ik een mooie, wijde lijn kon nemen en mezelf veel beter kon positioneren op weg naar bocht vier. Op het rechte stuk katapulteerde ik mezelf langs hem heen en pakte ik de leiding", glundert Lewis.

"Misschien was dit wel een van mijn beste races ooit, tenminste in hoeverre ik me het kan herinneren. Het was geweldig en een van de races waar ik het meest trots op ben, kijkende naar de tegenslagen die we dat weekend te verwerken kregen. Het bewijst dat je nooit, maar dan ook nooit op moet geven."

Ook interessant:

Waar komt de bekende Hamilton-uitspraak 'It's hammer time' vandaan?

Een beetje Formule 1-fan weet nu precies waar we het over hebben, wie het zegt en tegen wie het wordt gezegd. Mercedes-engineer Peter Bonnington roept dit vaak tegen Lewis Hamilton, maar waar komt die uitspraak precies vandaan? We leggen het je uit in de onderstaande video.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

60 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"