Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton boekt dominante zege, Max Verstappen tiende

De GP van Italië werd een makkelijke prooi voor Mercedes. Het behaalde een zeer dominantie 1-2, waarbij Hamilton de leiding in het WK overneemt. Max Verstappen kwam in aanraking met Felipe Massa en viel terug naar de laatste plaats door een lekke band. Een inhaalrace bracht hem alsnog een punt.

Lewis Hamilton vertrok van pole met achter hem Lance Stroll en Esteban Ocon. WK-leider Sebastian Vettel moest vanaf een zesde plaats starten. Bij de start wist Hamilton zij positie te behouden en pakte Ocon de tweede plaats van Stroll. Al snel stoomde Bottas door naar de tweede plaats. Max Verstappen had een wereldstart en lag achtste totdat hij een aanval waagde op Felipe Massa. Daarbij raakten de beide coureurs elkaar in de eerste ronde. Verstappen liep een lekke band op en viel terug tot de twintigste plaats met een achterstand van zeventig seconden. Sebastian Vettel klom snel op naar de derde plaats en kon op jacht naar Valtteri Bottas. Vooraan kon Lewis Hamilton de race domineren voor Bottas en Vettel. Ocon en Stroll wisten een goed tempo te rijden in de openingsfase en verloren elkaar niet uit het oog.

De angel was daarmee eigenlijk al vroeg uit de race gehaald, want Vettel kon het gat niet dichten richting de Mercedessen. Kimi Raikkonen wilde voorbij aan Ocon en Stroll en ging als eerste naar binnen. Stroll had een matige stop en viel terug achter Raikkonen, maar Ocon wist de Ferrari voor te blijven. Raikkonen wist pas halverwege de race voorbij te komen aan Ocon. Daniel Ricciardo reed een lange eerste stint en klom daarin op naar de vierde plaats. Van de top drie was het Sebastian Vettel die als eerste de pits inging. Hij kon geen vuist maken tegen het motorgeweld van Mercedes. Hamilton en Bottas volgden de strategie van Vettel. McLaren had wederom een dramatisch race. Fernando Alonso werd door Verstappen voorbij gevlogen en in de 35ste ronde door een totaal gebrek aan snelheid. Vandoorne parkeerde in die ronde zijn bolide in de pits, een voorbeeld dat werd gevolgd door Alonso in de voorlaatste ronde. Daniel Ricciardo pakte verrassend de vierde positie door Kimi Raikkonen te verschalken. Weer een ijzersterke race van de Red Bull coureur. Max Verstappen wist nog op te rukken naar de tiende plaats en pakte daarmee een schamel puntje. De dominantie van Mercedes was gigantisch op Monza. Lewis Hamilton dicteerde de race voor Bottas. Vettel kwam nooit in de buurt van het tempo en moest voor het eerst dit jaar in de leiding afstaan.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"