Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Bottas mijn meest complete teamgenoot ooit"

Lewis Hamilton breekt een lans voor teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin wordt de laatste tijd vooral weggezet als 'de man die moet vrezen voor zijn Mercedes-stoeltje', maar volgens Hamilton is Bottas van grote waarde voor het team.

De afgelopen twee jaar was Valtteri Bottas een ideale teamgenoot voor Lewis Hamilton. De Fin voerde zijn rol als tweede coureur perfect uit. Waar concurrenten Red Bull en Ferrari ervoor kiezen om hun coureurs met elkaar te laten strijden, daar lijkt Bottas ook dit seizoen wederom de rol van knecht te gaan vervullen. Tegenover de Corriere dello Sport wilde Hamilton echter niet spreken over een rolverdeling tussen beide coureurs.

"Ik denk dat Bottas nog steeds dezelfde persoon is als het afgelopen seizoen, buiten de baard die hij heeft laten staan", aldus een grappende Hamilton. "Ik kan heel goed met Valtteri samenwerken en dat is ideaal voor mij en het team. Ik ben iemand die niks verwacht van andere in het leven, dus ik verwacht ook niet dat Valtteri tweede viool zal gaan spelen dit seizoen. Hij zal alles geven om zelf te winnen." De Fin nam twee jaar geleden het zitje over van wereldkampioen Nico Rosberg. De Duitser en Hamilton vochten veel duels uit en zijn nog steeds niet ‘on speaking terms’. Wanneer Hamilton gevraagd wordt naar een vergelijking tussen Rosberg en Bottas, volgt er een ontwijkend antwoord van de vijfvoudig wereldkampioen waarin hij de naam Rosberg niet laat vallen: "Valtteri is de meest complete teamgenoot die ik ooit heb gehad en daarnaast ook een heel bescheiden persoon. Zijn aandeel in de wereldtitels van de afgelopen twee seizoenen is onwijs groot." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi