Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton complimenteert Verstappen met gigantisch gat: "Indrukwekkend, maar ik ben blij"

Hoewel Max Verstappen oppermachtig was in de kwalificatie voor de Grand Prix van België, hoopt Lewis Hamilton dat hij zijn voormalige titelconcurrent achter zich kan houden.

De slotfase van de kwalificatie in België leek nog even spannend te worden met meerdere kandidaten voor poleposition, maar in de laatste runs liet Max Verstappen weer eens zien dat hij heer en meester is in de Formule 1. Met een gat van ruim acht tienden naar de nummer twee in de kwalificatie zette de Nederlander zijn bolide met een gigantisch marge op poleposition. Toch incasseert Verstappen een gridstraf, waardoor hij vijf plaatsen terug wordt gezet en vanaf de zesde plaats zal moeten starten op zondag. Lewis Hamilton is zich daar bewust van, zo liet hij eerder al weten aan de media , maar een compliment richting zijn voormalige titelrivaal kan zeker niet ontbreken. "Ik zat nog steeds een flink stuk van Max af! Best indrukwekkend, maar toch ben ik tevreden", laat hij weten aan Formula 1 .

"Ik moet zeggen dat dit circuit fantastisch is om op te rijden. De kwalificatie was zeker hectisch, want met het opdrogende circuit was alles heel glad in de beginfase en was er weinig zicht", zo vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen. "Je weet dat elke ronde sneller gaat naar mate de sessie vordert, dus daarom stonden we al vroeg klaar (om alvast wat ronden in te komen, red.)." "Het team heeft geweldig werk verricht in alle sessies op vrijdag. We konden de dag omdraaien naar iets positiefs en ik heb kunnen maximaliseren op de vrijdag", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"