Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton complimenteert Verstappen: "Zijn periode is aangebroken"

Lewis Hamilton is onder de indruk van Max Verstappen en de Red Bull-dominantie in de Formule 1, maar hoopt dat de cyclus met teams die domineren snel wordt doorbroken.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 kent al jaren langere perioden van dominantie door één team. Waar Mercedes van 2014 tot en met 2020 alle wereldtitels kon veroveren, is nu Red Bull begonnen met een ongekend dominante reeks. Na beide titels te hebben gepakt in '22, is het team dit seizoen nog ongeslagen na tien races.

Lewis Hamilton complimenteert zijn concurrent, maar hoopt ook dat de F1 voor verandering zorgt. De dominantiecyclus in de koningsklasse noemt hij 'een probleem', zo is hij duidelijk in de Chequered Flag Podcast. "Voor een lange, lange tijd hebben we periodes van dominantie gehad. Ik mag van geluk spreken dat ik er één heb gehad met mijn team. Michael Schumacher had het, Sebastian Vettel had het en nu is Max' periode aangebroken."

"Ik kan niet zeggen hoe lang dit gaan duren en wanneer we weer mee kunnen strijden, of dat Ferrari dat bijvoorbeeld kan doen. De mooiste tijden waren de gevechten die we hadden met Red Bull of met Ferrari, maar meestal was het gat groter. Dat is niet de meest bevredigende situatie, maar we kunnen er weinig aan doen. Ze hebben het gewoon beter gedaan en daardoor staat Max daar. Hij en zijn team hebben het beter gedaan dan wie dan ook."

Verandering in de F1

Hamilton pleitte al eerder voor verandering in de Formule 1 om dominante reeksen te doorbreken en van dat idee is hij nog niet afgestapt. "Als sport moeten we gaan kijken naar en praten over hoe we dit beter aan kunnen pakken in de toekomst. Hoe kunnen we zorgen dat de races spannender zijn en het veld dichter bij elkaar ligt?", vraagt de Mercedes-rijder zich af.

"We willen spannendere gevechten met Max, Red Bull, Ferrari en een Mercedes en een Aston Martin. Dat zou fantastisch zijn", aldus Hamilton, die zegt liever een spannend gevecht te willen dan een nieuwe dominante periode voor hemzelf. "Ik droom daar niet meer van, voor mezelf. Ik hoop dat ik weer een keer mee kan doen in de strijd (voor de titel, red.)."

"De beste races zijn de races waar je achteraan start, zoals in Brazilië. Races waarin je het gevecht aan kan gaan met alle andere coureurs. Dan draait het om alle kleine keuzes die je maakt op het circuit en dat maakt het verschil. Daar droom ik van", zo sluit hij af.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

37 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"