Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton crasht met MotoGP-machine Rossi

Was Lewis Hamilton nu wel of niet onderuit gegaan met de Yamaha M1 MotoGP-machine van Valentino Rossi? Het was de vraag die de gemoederen bezig hield sinds afgelopen maandag. De Mercedes-coureur geeft zelf het antwoord.

Hamilton motor
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Monster Energy

Nadat Lewis Hamilton en Valentino Rossi op maandag voor één dag in elkaars huid kropen, bleef het stil rond de gehypte stunt van twee van de grootste namen in de motorsportwereld. In Italiaanse media werd gefluisterd dat Hamilton onderuit was gegaan met de motor van Rossi, maar ook daar kwam niets over naar buiten.

Hamilton doorbrak op social media het stilzwijgen door te stellen dat de dag 'zonder problemen' was verlopen. Was hij dan niet gevallen? Toch wel. In gesprek met Sky Sports F1 spreekt hij over één incident: "De motor is zo moeilijk te besturen. Ik ben er één keer mee gespind, maar ik heb hem wel in één stuk terug weten te brengen naar de garage." Volgens Corriere dello Sport ging de coureur wel degelijk onderuit, maar liep hij daarbij geen letsel op.

"Ik leerde stap voor stap bij, maar alsnog was de leercurve zeer steil. Ik heb echter nooit kunnen denken het seizoen in december op deze geweldige manier af te kunnen sluiten", aldus een enthousiaste Hamilton.

Hamilton rossi

Hamilton en Rossi wisselen van machine

De fans moesten er even op wachten, maar afgelopen maandag stapte Valentino Rossi eindelijk in de Mercedes van Lewis Hamilton, terwijl de zesvoudig F1-kampioen de Yamaha van de MotoGP-legende aan de tand voelde. De twee genoten met volle teugen en het leverde natuurlijk fraaie plaatjes op.

Bekijk het album

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden