Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton dacht Verstappen te kunnen pakken: "Maar maakten het onszelf te moeilijk"

Lewis Hamilton werd na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten gediskwalificeerd. Spijtig voor de Brit, want hij kon eindelijk weer eens een overwinning ruiken. Toch zijn er genoeg lichtpuntjes volgens Hamilton.

Hamilton-VS-Pitstop-RacingNEws365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Doordat de vloer van Lewis Hamiltons Mercedes W14 te veel afgesleten was, werd hij na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten gediskwalificeerd. Spijtig voor de Brit, want Mercedes kon eindelijk weer eens het gevecht aangaan met Max Verstappen. Na afloop van de race blikte Hamilton tegenover onder meer RacingNews365 terug op zijn race in de VS.*

"Het was duidelijk dat onze laatste race (in Qatar, red.) heel lastig verliep. Het was dan ook niet tof om met lege handen naar huis te gaan. Dat we dat zo snel om wisten te keren, geeft aan hoe krachtig ons team is. Ik voelde me als een vis in het water vanaf de eerste ronde in de auto afgelopen vrijdag. Daarnaast voelde ik mij erg positief, erg dankbaar. Dat komt omdat ik weet hoe hard iedereen werkt in de fabriek. Hun harde werk begint eindelijk zijn vruchten af te werpen."

De Brit baalt ervan dat Mercedes de plank missloeg met hun strategie. Gevraagd of hij denkt dat hij had kunnen winnen, is hij duidelijk. "Ja", alvorens hij zijn antwoord nuanceert. "Ik denk dat we in een positie hadden kunnen zitten waarin we de strijd aan konden gaan."

"We hebben het onszelf veel moeilijker gemaakt dan nodig was. De starts gingen niet goed dit weekend, we verloren meer terrein dan normaal het geval is. Daarnaast duurde één pitstop wat te lang. We hebben het op meerdere punten laten liggen. Wat wel positief is, is dat onze racepace gedurende sommige momenten gelijk was aan die van hen (Red Bull en McLaren, red.)." Hamilton vervolgt realistisch en wijst naar Norris en Verstappen: "Maar winnen was sowieso pittig geweest. Deze twee zijn enorm snel."

*Op dat moment was echter nog niet duidelijk dat Hamilton gediskwalificeerd zou worden.

Solide tweede plaats

De zevenvoudig wereldkampioen kijkt uit naar de resterende races van het 2023 F1-seizoen. "Al met al ben ik erg blij met de tweede plaats. Het is een solide tweede plaats. Dat vind ik erg positief, want er komen nog een paar races aan. Natuurlijk weet ik niet welke auto het beste presteert gedurende de laatste GPs, maar misschien zitten we in de mix. Op dit moment kan het zo maar gebeuren dat we de rest op de hielen zitten wanneer we een goede strategie hebben en de pitstops goed gaan", aldus Hamilton.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"