Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2021

Niet Verstappen maar Hamilton grote favoriet voor de F1 wereldtitel

Na een aantal sterke races in de slotfase van het Formule 1-seizoen is Lewis Hamilton de favoriet voor de wereldtitel, zo voorspellen de bookmakers. Max Verstappen maakt volgens de prognoses fors minder kans op de overwinning van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Hamilton Verstappen Saubi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Nu Max Verstappen en Lewis Hamilton op gelijke voet beginnen aan de allerlaatste race in Abu Dhabi is het voor vele volgers een raadsel wie de beste papieren heeft voor de overwinning en dus de wereldtitel van 2021. De bookmakers zijn er in ieder geval wat zekerder van: de Mercedes-coureur heeft beduidend meer kans.

Waar Verstappen in bijvoorbeeld Mexico nog aangewezen werd als de gedoodverfde winnaar, wordt zijn Britse rivaal in de laatste paar races van het seizoen telkens bovenaan gezet in de prognoses. De twee titelrivalen steken nog wel met kop en schouders boven de rest uit.

Overwinning Abu Dhabi voor Hamilton óf Verstappen?

Wie een gokje wil wagen op de overwinning van de Grand Prix van Abu Dhabi zal met een inzet op Hamilton niet zo veel buitmaken. Zo krijg je voor een euro inleg 'slechts' 1,62 euro retour, mocht hij de race winnen. Bij Verstappen is dit meer: wie een wedje zet op de Nederlander krijgt drie keer zijn inzet terug.

Hiermee zijn de twee hoofdrolspelers van het 2021-seizoen de grote favorieten, want voor een euro inleg op de overwinning voor bijvoorbeeld Valtteri Bottas krijg je al snel elf keer je inzet terug. Bij Sergio Perez loopt dit zelfs op tot een forse 23 keer!

Gaan we een crash zien in Abu Dhabi?

In de laatste race van het seizoen zal het voor sommige coureurs 'alles of niets' zijn. Een crash ligt dan ook altijd op de loer, net zoals we al zagen in de voorgaande races. Wie een gokje wil wagen op wie als eerste zijn race moet staken, is volgens de bookies het veiligst uit bij Nikita Mazepin. Een euro inleg levert hier acht euro op.

Bij Verstappen en Hamilton zien we verschillende cijfers in de first to retire. Bij de Nederlander en de Brit wordt respectievelijk 15 en 21`euro uitgekeerd bij een euro inleg. Bij Ferrari, McLaren en bij Bottas en Sergio Perez is dit zelfs 23 keer je inzet.

Titelwinnaar zonder overwinning Abu Dhabi?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de titel beslist wordt zonder dat een van de twee titelkandidaten de GP van Abu Dhabi wint. Wie hier een gokje op wil wagen krijgt iets minder uitbetaald, maar de bookmakers wijzen ook hier Hamilton aan als favoriet. Een euro inleg levert hier 1,53 euro op bij de Brit, bij Verstappen is dit al snel 2,6 keer.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022