Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton deed een dutje: "Het was veel te nat om te rijden"

In de tweede vrije training kwam Lewis Hamilton veel in actie, maar in de eerste oefensessie hoefde de Brit zich niet al te frequent te vertonen. De viervoudig- en regerend wereldkampioen besloot tijdens de eerste training, die letterlijk in het water viel, de ogen kortstondig te sluiten.

"Het regende in het begin van de sessie wel erg hard, de training was niet zo druk als dat normaal gesproken het geval is. We hebben wat rondjes kunnen rijden, maar daarna was er niet heel veel meer te doen. Daarom heb ik zelfs even een dutje in de wagen kunnen doen!"

Ondanks dat de Ferrari's de eerste twee posities wisten te bezetten na de eerste trainingsdag op Monza, maakt Hamilton zich geen zorgen. "Het verschil met de Ferrari's is wederom erg klein, net als op Spa-Francorchamps het geval was. Mijn rondjes voelden goed aan, maar Ferrari was gewoonweg net ietsje sneller. We werken ons allemaal een slag in de rondte om tekortkomingen glad te strijken. Het zal een drukke nacht worden, hopelijk vinden we iets voor de kwalificatie." Hamilton erkent dat Ferrari momenteel de opperhand lijkt te hebben. "We doen er echter alles aan om weer de snelsten te zijn. Dit is dan wel de thuisrace van Ferrari, we worden alsnog door veel mensen aangemoedigd. De strijd om de poleposition zal wederom geweldig worden." In het verleden zegevierde Hamilton viermaal op het Autodromo Nazionale Monza, te weten in 2012, 2014, 2015 en 2017.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi