Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton deelt cruciale McLaren-fout tijdens GP Italië

Lewis Hamilton heeft gezegd dat McLaren 'het tempo had' om te winnen in Monza en dat het een één-stop strategie had kunnen toepassen.

Hamilton Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is van mening dat McLaren de Grand Prix van Italië had kunnen winnen als men het racetempo en de banden beter had beheerd. De zevenvoudig wereldkampioen, die nog altijd door het leven gaat als de laatste wereldkampioen van McLaren, denkt dat McLaren het tempo had om de race op Monza te winnen.

Nadat Oscar Piastri in de openingsronde de leiding had genomen, zette de Australiër een hoog tempo in waar de MCL38 uiteindelijk niet mee kon leven. Lando Norris, die na de inhaalactie van zijn teamgenoot naar de derde plaats werd verwezen door Charles Leclerc, kon dat tempo eigenlijk niet bijhouden. Ferrari realiseerde zich ondertussen dat een tweestopper niet nodig was en liet beide coureurs op een eenstopper staan. Het resultaat is bekend. Carlos Sainz werd nog wel gepakt door beide McLarens, maar Leclerc niet.

Bij Sky Sports werd Lewis Hamilton gevraagd naar de keuzes van zijn oude team: "Ik denk dat McLaren het tempo had (om te winnen), ze pushten alleen te hard. Ze reden al vroeg veel te snelle ronden en verspeelden zo hun banden. Ik denk dat ze letterlijk een twee-stop hadden gepland, vandaar dat ze zo hard pushten."

Hamilton is het dan ook niet eens met de woorden van Norris. De Brit zei na de race namelijk dat een eenstopper absoluut geen mogelijkheid was voor McLaren. "Als ze gewoon wat gas terug hadden genomen en langer hadden doorgereden, hadden ze zeker een eenstopper kunnen rijden", zo vervolgt Hamilton. "Ik zag het. Ik kreeg informatie over hun rondetijden en op dat tempo houden je banden het echt niet vol."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"