Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton denkt na over andere F1-teams: "Zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo is"

Lewis Hamilton kan nog wel even door in de Formule 1, maar blijft hij Mercedes trouw? De zevenvoudig wereldkampioen moet toegeven dat het Ferrari-rood ook interessant is...

Voor het tweede jaar op rij vallen de prestaties van Mercedes tegen. Lewis Hamilton kan (opnieuw) niet meestrijden voor de wereldtitel in de Formule 1, maar vooralsnog blijft hij zijn Duitse topteam trouw. Stoppen? Daar denkt hij ook niet aan. "De komende tijd is dat niet aan de orde", zegt hij in gesprek met ESPN . "Ik zit nog niet tegen het einde van mijn carrière en het gaat niet bergafwaarts. Ik zit in mijn prime . Het ligt er allemaal ook maar net aan hoe hard je wil werken om dat zo te houden, zowel fysiek als mentaal. Als je naar Lebron James en Tom Brady kijkt, dan zie je dat ze dat heel lang kunnen volhouden, omdat ze toegewijd blijven aan hun sport."

Hamiton naar McLaren of Ferrari?

Hamilton geeft dus absoluut niet op en zal de komende jaren nog blijven racen. Vooralsnog meldt hij ook niet over te willen stappen naar een ander team, al zegt hij weleens een te fantaseren over de concurrent: "Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet nadenk over het eindigen van mijn carrière bij een ander team. Ik begon bij McLaren en ik blijf altijd onderdeel van die familie. Ik denk wel eens aan hoe het is om ooit weer bij McLaren te zijn..." Daarnaast noemt de zevenvoudig wereldkampioen nog een optie. Eentje waar menig (F1-)coureur van droomt: "Ik zie de Ferrari-rijders ook wel eens voorbij komen en natuurlijk vraag je je dan soms af hoe het is in het rood. Daarna loop ik door naar Mercedes en dat is nu mijn thuis. Ik ben er blij. Ik heb nog geen contractverlenging, maar we werken er aan", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"