Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton doet boekje open over kwalificatie-problemen: "Ik ben gewoon eigenwijs!"

Lewis Hamilton staat al jarenlang bekend als een coureur die uitblinkt tijdens de kwalificatie, maar dit seizoen moet hij vaak zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot George Russell. Hamilton probeert het probleem wel recht te trekken, maar benadrukt toch dat zijn pogingen vaak tevergeefs zijn.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een recordaantal van 104 polepositions gaandeweg zijn carrière mogen we wel stellen dat kwalificatierondjes rijden een van de sterkere eigenschappen van Lewis Hamilton is. De zevenvoudig wereldkampioen komt er dit seizoen echter totaal niet aan te pas tijdens de kwalificatie. Teamgenoot George Russell was hem 10 van de 14 keer te snel af, maar die statistiek past totaal niet bij de Hamilton die we eigenlijk kennen.

Maar waar ligt dat dan precies aan? De Brit laat tegenover onder meer RacingNews365 in ieder geval weten dat hij probeert om grote risico's te vermijden. Daarbij probeert hij een andere aanpak te hanteren. "Ik ben gewoon ontzettend eigenwijs, dus probeer ik telkens op mijn eigen manier te rijden. Maar soms realiseer ik me ook wel dat dat niet altijd werkt. Dan probeer ik mijn weg te vinden in het veld, maar dat wil me nog niet echt lukken."

Toch weet Hamilton dat het allemaal niet uit hoort te maken. "Uiteindelijk moet je als coureur in staat zijn om je aan van alles aan te passen. Soms moet je toegeven dat je aanpak niet perfect is en moet je juist stoppen met het focussen op de zaken die je eerder zo goed maakten. Als coureur moet je leren dat juist los te laten en te kijken naar hoe je je op dit moment kan verbeteren, om er zo voor te zorgen dat je bereikt wat je moet bereiken."

Hamilton vervolgt: "Ik denk echt dat je als coureur in staat moet zijn om in iedere auto uit de verf te komen. Ik denk ook echt dat we dat kunnen, maar in sommige gevallen gaat het sommige coureurs gewoon beter af dan anderen. Sommige coureurs hebben meer tijd nodig om te wennen aan bepaalde zaken, terwijl anderen het binnen de kortste keren onder de knie hebben. Maar ik zou niet zeggen dat mijn huidige vorm een ramp is. Het is nog wel iets boven het gemiddelde, maar ik ben op dit moment gewoon geen expert meer", zo velt Hamilton een oordeel over zijn eigen prestaties op de zaterdagmiddag.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder