Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton duidelijk de favoriet boven Verstappen in Jeddah

De snelheid zat er bij Max Verstappen goed in op het Jeddah Corniche Circuit, maar met poleposition op zak is Lewis Hamilton volgens de bookmakers de grote favoriet in Saoedi-Arabië.

Nog altijd staat Max Verstappen acht punten boven Lewis Hamilton in het wereldkampioenschap der coureurs, maar menig Formule 1-volger is van mening dat de regerend wereldkampioen zijn achtste titel kan veiligstellen in de laatste twee races van het seizoen. Zo ook de bookmakers. Eerder was Verstappen nog de torenhoge favoriet, maar na een sterke tegenaanval van Hamilton in Brazilië en in Qatar lijkt de Brit steeds dichter bij de titel te komen. Het veroveren van poleposition in Saoedi-Arabië geeft hem daarnaast een voordeel op Verstappen, om mogelijk het gat in de WK-stand te dichten.

Hamilton de favoriet in Saoedi-Arabië

In de race zijn de bookmakers vrij zeker van een Britse zege. Een euro inleg op de zevenvoudig wereldkampioen levert je namelijk 'slechts' 1,42 keer je inzet op als Hamilton als winnaar over de lijn komt. Verstappen wordt daarentegen veel minder kans toegedicht. Je inzet kan je namelijk verdriedubbelen als je een gokje waagt op de Red Bull-coureur en hij de winnaar wordt van de Saoedische GP. Outsiders zijn Valtteri Bottas en Sergio Perez, waarbij de kans volgens de bookies minimaal is dat zij de overwinning op hun naam schrijven. Een euro inleg levert je respectievelijk 15 en 19 euro op.

Een crash ligt op de loer in Jeddah

Max Verstappen demonstreerde tijdens de kwalificatie al dat een uitvalbeurt door een touché of crash op de loer ligt. De muren van het Corniche stratencircuit vergeven weinig. Ook hier hebben de bookmakers een mening over, zo is Nikita Mazepin de 'veiligste' keuze om je geld op in te zetten als eerste uitvaller. Dit levert je 7,5 keer je inzet op. Valtteri Bottas en Lando Norris zijn de keuzes voor een extra zakcentje, want voor een euro inleg krijg je 26 euro retour als ze als eerste uitvallen in de race. Verstappen wordt door de bookies in de middenmoot gezet qua kansen, met een uitbetaling van zeventien maal je inzet.

Hamilton ook de titelfavoriet

Met nog twee races te gaan, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi, wordt Hamilton volgens de bookmakers gezien als de favoriet voor de wereldtitel. De verschillen zijn klein, maar de bookmakers zien de Brit er vandoor gaan met het WK van 2021. Een inzet van een euro levert je slechts 42 cent winst op. Bij Verstappen krijg je 2,25 maal je inleg.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi