Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton eist grote veranderingen van Mercedes

De Grand Prix van Saoedi-Arabië was voor Lewis Hamilton en Mercedes een hele lastige. De zevenvoudig wereldkampioen is klaar met de problemen die hij ervaart met de wagen.

Hamilton Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Direct na de GP van Saoedi-Arabië was Lewis Hamilton heel duidelijk. Hij dringt er bij Mercedes op aan om 'grote veranderingen' door te voeren aan de W15, nadat hij het gevoel had in een andere klasse te racen dan zijn rivalen.

De zevenvoudig wereldkampioen eindigde op het Jeddah Corniche Circuit op de negende plaats, nadat een strategische gok niets had opgeleverd. Het team koos ervoor om Hamilton niet te laten pitten onder de vroege safety car.

In de slotfase van de race was Hamilton aan het jagen op Lando Norris, maar kon niet voorbij de McLaren komen. In gesprek met Sky Sports F1 zegt Hamilton: "De auto is relatief goed in de bochten op lage snelheid en niet zo slecht in de bochten op medium snelheid. Maar in de hogesnelheidsbochten zitten we er mijlenver naast. Het was alsof ik in een andere categorie zat toen ik op hoge snelheid reed tussen de coureurs om me heen."

"Het is zeker frustrerend om drie jaar achter elkaar in bijna dezelfde positie te zitten. Het is zeker moeilijk, maar we zullen ons hoofd koel houden en blijven werken en ik weet dat iedereen in de fabriek zo hard mogelijk zijn best doet."

'Prestaties toe te voegen'

Dat Hamilton in Saoedi-Arabië zich niet kom mengen in de echte strijd vooraan, volgde op een moeilijke eerste race van het seizoen in Bahrein waar hij en teamgenoot George Russell last hadden van koelingsproblemen.

Met een Mercedes die langzamer was dan Red Bull, Ferrari, Aston Martin en McLaren in Djedda, geeft Hamilton toe: "We moeten absoluut een paar grote veranderingen doorvoeren. Misschien hebben we niet genoeg veranderd. Als je kijkt naar de vier teams voor ons, die hebben op sommige gebieden nog steeds andere concepten dan wij. Dus we hebben nog wat prestaties toe te voegen, dat is zeker."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China