Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Hamilton en Bottas beste rijdersduo in de Formule 1"

Volgens tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen zijn er enkele goede rijdersduo's in de Formule 1, maar steekt het duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas nog steeds boven hun concurrentie uit. Ook in 2020 zal dat volgens hem zo zijn.

Ze eindigden 2019 als nummer één en nummer twee in het kampioenschap: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Het Mercedes-duo is volgens oud-wereldkampioen Mika Hakkinen het beste duo op de Formule 1-grid. "Valtteri is dit seizoen enorm gegroeid en kende het beste jaar uit zijn carrière", merkt de Fin op, die enorm gecharmeerd is van zijn landgenoot en diens teamgenoot Lewis Hamilton. "Als je snelheid, talent, ervaring en mentaliteit in beschouwing neemt, dan is het Hamilton-Bottas-partnerschap volgend seizoen toch echt de sterkste in de Formule 1", zo is Hakkinen stellig. Maar het is niet het enige duo waarvan hij onder de indruk is. Ook de twee McLaren-coureurs vielen hem in 2019 in positieve zin op: "Zowel Carlos Sainz als Lando Norris hebben een prima jaar achter de rug, waarin ze een mooie band met elkaar hebben gesmeden. De Spanjaard is inmiddels al een intelligente en ervaren coureur, terwijl zijn rookie-teamgenoot ook een heel goed debuutseizoen heeft gekend." Tekst gaat verder onder de afbeelding .

Tot slot is Hakkinen kritisch op het Ferrari-team, dat volgens hem nog wel wat werk aan de winkel heeft, ook qua coureurs: "Ferrari is en blijft een sterk team, maar ze kunnen het zich niet veroorloven om fouten te maken als ze volgend seizoen Mercedes en Red Bull willen verslaan." "Bovendien zal Ferrari-teambaas Mattia Binotto nog een zware kluif gaan krijgen aan het managen van zijn coureurs. Ze stuwen elkaar weliswaar tot grote hoogtes, maar zoals we in Brazilië zagen, heeft de teambaas nog veel werk te doen om van hen in 2020 net zo'n krachtig duo te maken als het rijdersduo van Mercedes", aldus Hakkinen. Is Red Bull slechts een subtopteam zonder Max Verstappen? Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het volledige seizoen 2019 onder de loep.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'