Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton en collega's gematst door de stewards na overtreding in sprintrace

Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Guanyu Zhou gingen alle drie de fout in bij de start van de sprintrace in Brazilië, maar de stewards streken na afloop over hun hart.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Een drietal coureurs ging bij de start van de sprintrace in de fout toen ze op de verkeerde wijze in hun startvak gingen staan.

Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Guanyu Zhou stonden allemaal niet op de juiste manier opgesteld, ofwel te veel naar links, ofwel te veel naar rechts, wat een overtreding is van artikel 8.6.1.a van de Internationale Sporting Code van de FIA.

De stewards bekeken de zaak en besloten uiteindelijk om het drietal geen straffen te geven. De stewards bekeken namelijk alle videobeelden uit alle verschillende hoeken en vonden dat Hamilton, Ricciardo en Zhou geen voordeel haalden uit hun overtreding.

Bovendien, zo benadrukten de stewards, zijn de startvakken in Brazilië iets kleiner dan de coureurs gewend zijn en is de zichtbaarheid vanuit de cockpit slecht, waardoor het voor een coureur lastig is om zich perfect in het startvak te positioneren.

Dat, gecombineerd met het feit dat de verkeerde posities de coureurs geen voordeel opleverden, was reden genoeg voor de stewards om de overtredingen door de vingers te zien.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

49 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!