© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton en Mercedes kennen lastige openingsdag in Hongarije

27 jul. 2018 19:25 René Oudman 0 reacties
In Duitsland wist Mercedes nog een dubbelzege te boeken, in Hongarije staat men na dag één slechts vijfde en zesde. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas moesten beide Red Bulls én beide Ferrari's voor zich dulden na de tweede vrije training op de Hungaroring. Hamilton weet dat er nog veel werk te verrichten is.

"Het is een normale dag geweest. Zoals verwacht zijn de Red Bulls en de Ferrari’s erg sterk", erkent de 33-jarige Mercedes-rijder. "Ze waren iets sneller dan wij, dus we moeten vanavond aan de bak. De Hungaroring is een lastig circuit en de banden hebben het zwaar te verduren. Onze achterbanden leveren ons kopzorgen op. Voor nu rest de analyse, we gaan kijken wat we kunnen veranderen voor de sessies van zaterdag. Ik hoop dat het morgen droog blijft, zodat we direct door hebben of onze nieuwe afstelling de juiste is."

Hamilton staat bekend als de koning van de Hungaroring. De Brit zegevierde al vijfmaal op het krappe baantje nabij Mogyorod. Driemaal (2007, 2009 en 2012) deed hij dat in dienst van McLaren, twee keer reed hij als Mercedes-coureur als eerste onder het zwartwit-geblokt door in Hongarije (2013, 2016). In de editie van vorig jaar moest Hamilton het stellen met een vierde plaats, nadat hij teammaat Bottas op het laatste rechte stuk omwille van een afspraak had laten passeren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen