Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton en Mercedes lanceren groots opgezette campagne

Mercedes en Lewis Hamilton lanceren tezamen de nieuwe campagne 'Ignite', een initiatief dat er op is gericht om meer talenten van verschillende achtergronden door te laten stromen binnen de motorsportwereld.

Hamilton GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes en Lewis Hamilton hebben de aanbevelingen van de Hamilton Commission ter harte genomen. De door Hamilton opgezette commissie deed onderzoek naar hoe men de emancipatie van zwarte mensen in de wereld van de auto- en motorsport kan bevorderen. De aanbevelingen van die commissie zijn het uitgangspunt voor Ignite, het initiatief van Mercedes en Hamilton om talenten van verschillende achtergronden te laten doorstromen binnen de motorsport.

Ignite zal in eerste instantie worden gefinancierd door een gezamenlijke injectie van Hamilton en Mercedes van meerdere miljoenen. Ignite zal nauw samenwerken met Hamilton persoonlijke stichting Mission 44 om zo tastbare resultaten te boeken voor zowel het Mercedes Formule 1-team als de motorsportindustrie in het Verenigd Koninkrijk.

Hamilton is opgetogen dat zijn inspanningen op deze manier worden beloond en is Mercedes dankbaar: "Het team heeft me al heel lang gesteund in mijn ambitie om diversiteit in inclusiviteit te promoten. Ik ben zeer opgetogen dat we via Ignite een officiële samenwerking aan kunnen gaan."

"Mercedes-teambaas Toto Wolff deelt het sentiment van Hamilton: "Ik ben blij dat we hier eindelijk mee naar buiten kunnen treden. Sinds we de intentie hebben uitgesproken om samen met Lewis een project op te zetten, is er achter de schermen hard gewerkt en veel over gesproken. Het sluit volledig aan bij onze waarden om van Mercedes een team te maken met meer diversiteit en waarin inclusiviteit een plaats heeft."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

53 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team