Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Hamilton en Norris maken gehakt van Villeneuve: "Luister niet eens naar hem"

In de nasleep van het dodelijke ongeluk van Formule 2-coureur Anthoine Hubert stelde Jacques Villeneuve dat racesimulatoren de nieuwe generatie coureurs niet goed voorbereiden op het echte werk. Lewis Hamilton en Lando Norris kunnen zich daar totaal niet in vinden.

Lando Norris simulator
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Jacques Villeneuve meende in een reactie op de dodelijke crash van Anthoine Hubert afgelopen weekend dat het vele virtuele racen in simulatoren een averechts effect heeft op jonge coureurs. Volgens de Formule 1-wereldkampioen van 1997 zouden ze daardoor niet goed om kunnen gaan met de belasting die écht autoracen met zich mee brengt en gevaren niet op de juiste manier inschatten.

"Volgens mij heeft het helemaal niks met simracen te maken", reageert Lando Norris op de vraag van RacingNews365 hoe de Brit over de uitspraken van Villeneuve denkt. "Hij zoekt gewoon een excuus. De veiligheid wordt alleen maar beter, zeker vergeleken met toen hij racete. We vergeten dat echt niet en beseffen prima de gevaren."

De negentienjarige McLaren-coureur, die in zijn vrije tijd graag racet in de simulator met onder meer Max Verstappen, erkent de oorzaak van Huberts crash niet precies te kennen maar neemt het graag op voor zijn generatie: "Ik weet zeker dat niemand iets doms deed of extra risico nam. Dit is iets kleins dat breed uitgemeten werd. We zijn niet minder voorzichtig omdat we jonger zijn. Dit was gewoon pech."

Ook Lewis Hamilton haalt hard uit naar Villeneuve: "Ik ben het vaak niet eens met deze persoon. Ik luister niet eens naar hem. Maar ik geloof niet in zijn mening over racesimulatoren. Dit zit in mensen zelf: kijk maar naar jonge kinderen op de skipiste, zie zijn ook niet zomaar bang. Als je iets ouder wordt, komt er iets meer angst bij kijken. Maar simulatoren maken je niet meer of minder bang."

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff