Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jacques Villeneuve

Hamilton en Norris maken gehakt van Villeneuve: "Luister niet eens naar hem"

In de nasleep van het dodelijke ongeluk van Formule 2-coureur Anthoine Hubert stelde Jacques Villeneuve dat racesimulatoren de nieuwe generatie coureurs niet goed voorbereiden op het echte werk. Lewis Hamilton en Lando Norris kunnen zich daar totaal niet in vinden.

Lando Norris simulator
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Jacques Villeneuve meende in een reactie op de dodelijke crash van Anthoine Hubert afgelopen weekend dat het vele virtuele racen in simulatoren een averechts effect heeft op jonge coureurs. Volgens de Formule 1-wereldkampioen van 1997 zouden ze daardoor niet goed om kunnen gaan met de belasting die écht autoracen met zich mee brengt en gevaren niet op de juiste manier inschatten.

"Volgens mij heeft het helemaal niks met simracen te maken", reageert Lando Norris op de vraag van RacingNews365 hoe de Brit over de uitspraken van Villeneuve denkt. "Hij zoekt gewoon een excuus. De veiligheid wordt alleen maar beter, zeker vergeleken met toen hij racete. We vergeten dat echt niet en beseffen prima de gevaren."

De negentienjarige McLaren-coureur, die in zijn vrije tijd graag racet in de simulator met onder meer Max Verstappen, erkent de oorzaak van Huberts crash niet precies te kennen maar neemt het graag op voor zijn generatie: "Ik weet zeker dat niemand iets doms deed of extra risico nam. Dit is iets kleins dat breed uitgemeten werd. We zijn niet minder voorzichtig omdat we jonger zijn. Dit was gewoon pech."

Ook Lewis Hamilton haalt hard uit naar Villeneuve: "Ik ben het vaak niet eens met deze persoon. Ik luister niet eens naar hem. Maar ik geloof niet in zijn mening over racesimulatoren. Dit zit in mensen zelf: kijk maar naar jonge kinderen op de skipiste, zie zijn ook niet zomaar bang. Als je iets ouder wordt, komt er iets meer angst bij kijken. Maar simulatoren maken je niet meer of minder bang."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez