Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton en Russell nemen definitief afscheid van belangrijk Mercedes-kopstuk

Het Formule 1-team van Mercedes moet het sinds deze week dan toch echt doen zonder een belangrijke pion binnen de technische staf.

Lewis Hamilton en George Russell moeten het vanaf heden doen zonder een belangrijke steunpilaar binnen het Mercedes-team. Hoofdstrateeg James Vowles is deze week namelijk definitief overgestapt naar het Williams-team. Het nieuws werd vorige maand al bekend, maar de Brit moest nog even wachten voordat hij definitief de overstap mocht maken en Mercedes kon verlaten. Na een voor F1-standaarden korte overgangsperiode is hij sinds maandag aan de slag bij het team uit Grove.

Vowles kan de woorden niet vinden

Precies op tijd voor de testdagen, die vanaf donderdag beginnen in Bahrein. Vowles had op zijn eerste dag wat mooie woorden voor de Williams-fans. "Ik vind het lastig om in woorden uit te drukken hoeveel dit voor me betekent en hoe enthousiast ik ben. Vanbinnen voel ik alle emoties borrelen." "Over een paar dagen zijn we in Bahrein voor de testdagen. Voor ons is het een mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van onze auto, hoe we ervoor staan en wat we de komende periode moeten gaan doen om progressie te boeken." "Ik heb gelukkig al een heleboel mensen binnen de Williams-organisatie mogen ontmoeten en ik kan niet wachten om de komende dagen de rest te leren kennen", aldus de kersverse teambaas van de Britse formatie.

1627728074078064642

A message from James Vowles on his first day at Grove! šŸ¤©šŸ™Œ #WeAreWilliams pic.twitter.com/upoNRQnepj ā€” Williams Racing (@WilliamsRacing) February 20, 2023

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden