© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton en Verstappen etaleren wereldklasse in Singapore

16 sep. 2018 08:30 René Oudman 2 reacties
Wie zijn centjes vrijdagmiddag op een Ferrari-coureur had gezet voor het behalen van de poleposition in Singapore, had waarschijnlijk op veilig willen spelen. Mercedes reed immers achter de feiten aan en Red Bull zou naar eigen zeggen tekort komen. Hoe anders bleek het na een uurtje kwalificeren onder het kunstlicht.

De twee grootste partycrashers van Ferrari staken op de Singaporese zaterdagavond in een bloedvorm. Lewis Hamilton en Max Verstappen, het tweetal dat al jaren opereert als luizen in de pels van de Scuderia, sloegen toe. En hoe.

Als de nood het hoogst is, staan de échte Formule 1-helden op. En de nood was hoog. Ferrari zou het veld wel even op een hoop vegen in de kwalificatie. Wie de derde vrije training had gezien, had in geen honderd jaar een andere verwachting kunnen hebben. Hamilton kreeg een halve tel aan de broek, Verstappen zelfs meer dan een complete seconde.

Hoe ontzettend knap is het dan om op het moment supreme meer dan het onderste uit de kan te halen? Hamilton ging rond met een snelheid die niet mis zou staan op de lanceerbasis van de NASA, Verstappens prestatie was wellicht het meest memorabel. De jongeling van Red Bull Racing scheurde met een haperende Renault-motor naar een 1.36.344, een tijd waarmee hij een jaar geleden met DRIE seconden voorsprong de pole had gegrepen.

Andermaal bevestigden Hamilton en Verstappen de beste Formule 1-rijders van het moment te zijn. Wie onder een dusdanige druk, op een dusdanig circuit met een dusdanige snelheid rond kan rijden, is niets meer en niets minder dan een buitenaards wezen. De achterstand die de teammaten van het supersonische duo opliepen was bizar te noemen. Valtteri Bottas kreeg zeven tienden aan de broek, Daniel Ricciardo moest zes tienden inleveren.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het meest bizarre gedeelte moet nog komen: zowel Ricciardo als Verstappen had problemen met de motor, maar die van Verstappen waren volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ‘vele malen erger’. Ga er maar aanstaan: op een stratencircuit met een motor die het zo af en toe laat afweten naar een tweede startplaats rauzen, terwijl menigeen verwachtte dat je hoogstens vijfde zou worden.

De manier waarop Hamilton naar de pole reed, zei eveneens genoeg. Ja, de beste man had in de afgelopen vier seizoenen de beste wagen van het veld onder zijn achterste en ja, die bolides hebben hem een hoop overwinningen en drie wereldtitels bij Mercedes opgeleverd. Maar nu Ferrari over de gehele breedte een betere wagen heeft, valt pas écht op hoe goed Hamilton is. Foutloos, snaarstrak, bloedsnel. Een coureur behaalt heus geen 79 polepositions puur omwille van het hebben van een snelle auto.

Wat het ook mag worden in de Grand Prix van Singapore, Hamilton en Verstappen hebben wederom een gigantische visitekaart afgegeven. Dat het tweetal maar een mooie strijd mag afleveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen