Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton en Verstappen in één team? "Maakt hem groter dan de Paus!"

Max Verstappen en Lewis Hamilton als teamgenoten bij Ferrari. Is het een droom die mogelijk kan uitkomen, of een nachtmerrie? Het RacingNews365-podcastpanel met Dakar-coureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk lopen de mogelijke opties na.

Verstappen Hamilton China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het vertrek van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari volgend jaar heeft de coureursmarkt anno 2024 flink op zijn kop gezet. Carlos Sainz mag op zoek naar een nieuwe werkgever en bij het felbegeerde team van Mercedes is een stoeltje vrij. Ondanks dat drievoudig wereldkampioen Max Verstappen aangeeft 'voorlopig' bij Red Bull Racing te blijven, zijn er zat mensen die hardop durven dromen over een scenario waarbij Hamilton en Verstappen samen voor hetzelfde team rijden. 

Zo ook het podcastpanel van RacingNews365, met host Joris Mosterdijk, coureur en Viaplay-analist Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers. Als Coronel zou moeten kiezen tussen rijden bij Ferrari of Mercedes, dan is dat een makkelijke beslissing: "100 procent Ferrari", ondanks dat in 2026 de reglementen in de koningsklasse weer op de schop gaan. "Als Fred Vasseur het voor elkaar krijgt om Lewis Hamilton en Max Verstappen in dezelfde auto, in hetzelfde team, te zetten, dan hoef ik het je niet uit te leggen. Dat wordt niet een beetje vuurwerk, dat wordt gewoon feest."

Respect

Het maakt Coronel eigenlijk niet zoveel uit of Leclerc of Hamilton in dat geval de teamgenoot wordt van Verstappen, alleen er moet één factor wel aanwezig zijn als twee topcoureurs bij elkaar in een team willen rijden. "Hamilton-Verstappen, Leclerc-Verstappen. Uiteindelijk maakt het niet uit. Het zijn twee topcoureurs die je dan in je team hebt zitten. Alleen er moet wel respect zijn tegenover elkaar. En dat heb je meestal niet bij dat soort type coureurs. Dat hebben we bij (Alain, red.) Prost en (Ayrton, red.) Senna ook gezien. Bij Nico Rosberg en Hamilton hebben we het zelfs gezien, zij reden elkaar ook de baan af."

Het gaat dus lang niet altijd goed, maar als het goed gaat, dan is een combinatie van twee topcoureurs een spektakel om te zien voor de fans. "Je creëert stress, maar als die twee bij elkaar komen.... Dan is Fred Vasseur voor mij groter dan de paus."

Stel dat Hamilton en Verstappen teamgenoten zouden worden. Wie is dan sneller?  "Ik denk niet dat Max hem makkelijk kan hebben, want dan doe je Hamilton te kort, maar Hamilton wordt niet sneller", aldus Dimmers.  "Hoe oud is Hamilton nu, 39? 40?" Hier gaat Coronel op in: "Het mooiste wat wij nog kunnen meemaken, is dat Max in een team zit samen met Hamilton. Natuurlijk is Max feller. Je mag als coureur nooit bang zijn voor zo iemand naast je. Nooit."

"Daar komt zo een extra tiende uit"

"Het gaat om de beste zijn en willen winnen", legt Dimmers uit. "Wie is nou uiteindelijk de GOAT (greatest of all time, red.). Als Max Hamilton naar huis rijdt, is die discussie ook voor eens en voor altijd gesloten. Dan hoef je het niet meer over Senna of (Michael, red.) Schumacher te hebben. Als jij een zevenvoudig wereldkampioen met gemak kan verslaan..." Mosterdijk reageert: "Had Verstappen dat dan vier jaar geleden, toen Hamilton nog in de flow zat, ook kunnen doen?"

Dat maakt volgens Dimmers niet veel uit, omdat Verstappen naast Hamilton voor nieuwe motivatie zou kunnen zorgen. "Als je Hamilton nu naast Verstappen zet, komt er ook een lading aan nieuwe energie en motivatie. Daar komt zo een extra tiende uit." Dit beaamt Coronel: "Dat zie je nu ook al bij Max. Als hij een straf krijgt, dan zie je dat hij opeens die vijf seconden nog uit de auto weet te persen. Dan zien wij dingen gebeuren die ik eigenlijk nog niet gezien heb. En dat is die Max Verstappen-factor. Met Lewis heb je een hele goede coureur, veel ervaring, en dat gaat echt wel goed komen. Maar met Max heb je altijd die twee/drie tienden. Altijd. Dat is de agressiviteit, de blik en het vuur", aldus de Dakar-coureur.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training