Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton en Vettel: "Verstappen is klaar voor titelstrijd"

Op het podium in Abu Dhabi stonden de drie hoofdrolspelers van 2018: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen.

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben gezamenlijk al negen titels achter hun naam, Max Verstappen wordt door velen gezien als de volgende wereldkampioen in de Formule 1. Zijn rivalen van Mercedes en Ferrari denken dat de Nederlander klaar is voor het echte werk. "Max heeft dit seizoen geweldig en constant gereden", laat Hamilton weten tijdens de persconferentie na de GP van Abu Dhabi. "Hij heeft dit ons erg vaak moeilijk gemaakt. Als Red Bull een goede auto bouwt, waarmee hij nog dichter bij ons kan komen, dan zal hij zeker meedoen in de titelstrijd."

Sebastian Vettel kwam dit seizoen diverse malen in aanraking met Max Verstappen. De Ferrari-coureur verwacht dat dit de komende jaren niet anders zal zijn. "Op de baan heeft hij geen advies meer nodig. Ik denk dat hij alles in huis heeft om het te maken. Er zijn een paar coureurs die deze kwaliteiten hebben en Max is er zeker één van. Dat hebben we allemaal zelf kunnen zien." "Ik weet zelf hoe belangrijk het is om een goed pakket te hebben gedurende het hele seizoen. Red Bull is erg sterk en ze ontwikkelen hun auto sneller door dan de andere teams. Hierdoor zijn ze erg competitief en daarnaast bijzonder goed met het bandenmanagement. Max en Daniel hebben bewezen dat ze erg snel en constant zijn. Ik weet zeker dat Max er klaar voor is."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie