© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton en Vettel willen Alonso liever niet als teamgenoot

07 jul. 2017 09:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Waar rijdt Fernando Alonso in 2018? Dat is een van de grootste vragen van dit moment. De Spanjaard heeft een aflopend contract en wil graag naar Mercedes of Ferrari. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zitten daar niet direct op te wachten.

Hamilton en Vettel zijn erg blij met hun huidige teamgenoten

Fernando Alonso is bezig aan een dramatisch seizoen bij McLaren-Honda. Zijn contract loopt af aan het einde van dit seizoen en na drie magere jaren hoopt hij op een kans in een winnende auto.

De kansen op een winnende auto zijn uiterst beperkt, aangezien alleen Ferrari, Mercedes en Red Bull in staat zijn om races te winnen. Bij Red Bull staan Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog onder contract. De teams van Ferrari en Mercedes hebben mogelijk een plaats voor de snelle Spanjaard beschikbaar.

Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen hebben een aflopend contract en voelen de druk vanuit de teamleiding. Tijdens de persconferentie voor de GP van Oostenrijk werd aan hun teamgenoten Hamilton en Vettel gevraagd of ze Fernando Alonso als teamgenoot willen volgend seizoen.


Beiden lieten zich niet echt uit de tent lokken en lieten alleen weten dat ze zich er niet mee bezighouden.

Hamilton vormde in 2007 bij McLaren al een rijdersduo met Alonso. Dat verliep toen bepaald niet vlekkeloos. Een terugkeer van Alonso ziet Hamilton dan ook niet echt zitten.

“Ik ben blij met mijn huidige teamgenoot. Aan een mogelijke komst van Alonso denk ik helemaal niet.”

Ook Vettel ziet een eventuele samenwerking met Alonso bij Ferrari niet direct zitten.

“Ik ben niet verantwoordelijk voor dit soort beslissingen maar zelf heb ik liever Kimi.”

Volgens veel mensen zijn Vettel en Hamilton bang dat ze de absolute nummer één status binnen het team verliezen. Alonso zien ze als een veel groter gevaar dan Bottas en Raikkonen, die er weinig moeite mee hebben om tweede viool te spelen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen