Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton erft zege na Verstappen-incident: "Hier doen we het voor"

Als het aan Max Verstappen had gelegen, was Lewis Hamilton niet als winnaar maar als nummer twee afgevlagd na de Braziliaanse Grand Prix. De Nederlander werd echter door achterblijver Esteban Ocon achterstevoren getikt, waardoor Hamilton met de zege aan de haal kon gaan.

Polesitter Hamilton zag de als vijfde gestarte Verstappen in de eerste run rap naderbij komen, maar wist hem voor te blijven. Nadat de Nederlander, ver nadat de Brit dat had gedaan, zijn pitstop maakte, kwam het tweetal in een gevecht terecht. Verstappen haalde Hamilton in en leek op weg naar zijn derde zege van 2018.

De tik van Ocon voorkwam dat. Hamilton had moeite de Nederlander achter zich te houden, maar hield op de streep een kleine anderhalve seconde over. Mede dankzij de zege van Hamilton kroonde Mercedes zich voor de vijfde achtereenvolgende keer tot constructeurskampioen. "Deze mensen (Mercedes, red.) werken zó hard", zei Hamilton kort na afloop van de Braziliaanse GP. "Ik ben hier nu zes seizoenen en het is een ongelooflijke tijd, hier doen we het voor. Ik heb altijd gezegd dat het een enorme eer is om voor dit team te rijden." De tweede Braziliaanse zege die Hamilton in zijn carrière wist te boeken, nummer 72 in totaal, kwam verre van gemakkelijk. "We hadden het lastig, op een gegeven moment waren we aangeschoten wild. De banden deden wederom niet wat we hoopten, maar we hebben het gered." Hamilton zag het akkefietje tussen Ocon en Verstappen voor zijn neus gebeuren. "Het was iets aparts, ze vochten niet voor dezelfde positie en als ik in die positie had gezeten (Ocons positie, red.) dan had ik me anders opgesteld. Het is een race-incident, denk ik." Na twintig Grands Prix heeft Hamilton 383 WK-punten en zodoende kan hij het recordaantal in één seizoen, wat op naam van Sebastian Vettel staat (2013, 397 punten) verbeteren door in Abu Dhabi bij de top drie te eindigen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi