© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hamilton erkent Red Bull-gevaar: "Zullen sterk zijn in race"

25 nov. 2018 09:30 René Oudman 5 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi verliep voor Lewis Hamilton precies zoals gehoopt. De vijfvoudig wereldkampioen sleepte zijn elfde poleposition van het seizoen binnen en zal dus vanaf de meest ideale positie mogen vertrekken op het Yas Marina Circuit.

De wagens van Red Bull Racing vertrekken vanaf de derde startrij, omdat ze in de kwalificatie geen vuist konden maken tegen de Mercedessen en de Ferrari's. Hamilton wil de kansen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo echter niet onderschatten.

"In de races is Red Bull Racing altijd wat sterker, dat is een terugkerend patroon dat we gedurende het afgelopen seizoen hebben gezien", beantwoordt Hamilton een vraag van Racingnews365 tijdens de persconferentie na de kwalificatie. "Ze zijn snel in de trainingen, kunnen het tempo in de kwalificatie niet bijbenen en slaan terug in de race zelf."

"Waarschijnlijk trachten ze zuinig te zijn op hun banden, en proberen ze wat anders te doen dan de rest", vermoedt de 33-jarige Brit. "Ik weet zeker dat ze sterk zullen zijn. De Ferrari's, die voor hen starten, zijn echter erg sterk op de rechte stukken. Om hen in te halen, zullen ze van goeden huize moeten komen. Ik ben ervan overtuigd dat ze het seizoen op een goede manier af willen sluiten."

Voor nummer twee Valtteri Bottas en nummer drie Sebastian Vettel was daarmee alles gezegd. De Finse Mercedes-coureur gaf aan er 'niets aan toe te kunnen voegen', waarop de Duitser begon te grappen. "De Red Bulls staan achter mij? Schijbaar", sprak de Ferrari-coureur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen