© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton evenaart pole record Michael Schumacher

26 aug. 2017 15:16 Rik Alkema 0 reacties
Uitgerekend op Spa-Francorchamps, waar Michael Schummacher zijn eerste zege uit zijn carrière boekte, heeft Lewis Hamilton het pole record van de zevenvoudig wereldkampioen evenaart. Hamilton kon vrij eenvoudig naar de snelste tijd op het circuit in de Ardennen rijden.

Hamilton met 68e pole naast Michael Schumacher

Met een 1:42.553 verpletterde Lewis Hamilton het baanrecord op Spa-Francorchamps. Met een marge van twee tienden wist hij zijn concurrent Sebastian Vettel voor te blijven, waardoor hij zijn 68e pole position op zijn naam schreef.

Daarmee evenaarde hij Michael Schumacher, die eveneens 68 pole positions op zijn naam schreef. 

De eerste pole position van Lewis Hamilton dateert inmiddels van 10 jaar geleden. Hamilton pakte zijn eerste pole position tijdens de Grand Prix van Canada in 2007, zijn debuutjaar in de Formule 1. In 199 wedstrijden pakte hij vervolgens maar liefst 67 pole positions.

Hamilton kreeg de hartelijke felicitaties van de familie Schumacher, via zijn oude teambaas Ross Brawn.

"Namens Corinna en de gehele familie Schumacher wil ik je hartelijk feliciteren met deze mijlpaal. Corinna en Michael hebben altijd gezegd dat zijn records er zijn om gebroken te worden. Daarom mag ik je namens hen feliciteren met de evenaring van dit record", vertelde Brawn aan Hamilton vlak na de kwalificatie.

Daar was Hamilton dan ook van onder de indruk. "Ik kan niet zeggen hoeveel zo'n boodschap met me doet. Het is geweldig om hier te staan en dit record te evenaren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen