Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton feliciteert Verstappen en kijkt vooruit: "Geloof dat we gat kunnen dichten"

Lewis Hamilton nam tijdens het FIA-gala de prijs voor de nummer drie in de rijdersstand in ontvangst. De Brit had lovende woorden in petto voor Red Bull en Max Verstappen.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het liefst was Lewis Hamilton voor de achtste keer tot wereldkampioen gekroond op het FIA-gala. De Mercedes-coureur beschikte echter niet over de bolide om Max Verstappen en Red Bull uit te dagen. De Brit was voor het eerst sinds 2020 wel weer aanwezig bij de prijsuitreiking en wil alle kampioenen graag feliciteren.

"Ik wil allereerst iedereen feliciteren met zijn seizoen", vertelt Hamilton. "Het was geweldig om iedereen te zien strijden in verschillende categorieën. Gefeliciteerd met jullie trofeeën. Voor iedereen is het een lang seizoen geweest, dus ik kijk uit naar de winterpauze. Maar ondertussen werken we keihard om volgend jaar weer sterk terug te keren."

De Brit heeft een doel voor ogen: Red Bull inhalen. Hamilton beaamt dat Red Bull een geweldig seizoen heeft gedraaid. "Ik wil Red Bull en Max Verstappen feliciteren met hun bijzondere jaar. Ze hebben de lat flink hoger gelegd en we moeten veel werk verzetten om het gat te dichten. Maar ik geloof er heilig in dat we het gat kunnen dichten. Ook wil ik mijn team bedanken, omdat ze nooit hebben opgegeven dit seizoen. We begonnen met een auto die het grootste gedeelte van het jaar niet leuk was om te besturen. Maar niemand gaf op en iedereen verscheen iedere dag weer. Dat is heel inspirerend. Voor nu een fijne kerst en tot volgend jaar!"

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'