Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hamilton: "Ferrari is een halve seconde sneller dan Mercedes"

Het Formule 1-seizoen 2019 is officieel nog niet begonnen, maar na zeven en een halve dag testen op het Circuit de Barcelona-Catalunya is inmiddels wel duidelijk welke teams er goed voor staan, en welke juist niet. Ferrari lijkt de te kloppen stal, zo meent ook regerend wereldkampioen en Mercedes-rijder Lewis Hamilton.

De 34-jarige Brit liet op vrijdagmiddag ten overstaande van de verzamelde pers, waaronder RacingNews365, weten dat de Italiaanse concurrent over ongeveer een halve seconde voorsprong beschikt. Een wereld van verschil, in Formule 1-termen.

"Ferrari is het snelste", laat Hamilton onomwonden optekenen, om daar later aan toe te voegen dat er nog veel kan worden gewonnen in de komende maanden. "Dit wordt echter wel een ongelooflijk zware strijd. De snelheid die Ferrari kan overleggen is indrukwekkend."

"Volgens mij bedraagt het onderlinge verschil ongeveer een halve seconde", erkent de Brit. "We zullen deze testweek uitgebreid analyseren en ook al is er niet heel veel tijd meer over tot we naar Melbourne gaan, zullen we toch proberen om er toch nog een extra tiende uit te slepen." Dat Ferrari als favoriet naar Australië afreist staat volgens Hamilton buiten kijf, al durft hij er geen geld op te zetten. "Nee, ik ben niet het type om mee te doen aan weddenschappen!"

In de afgelopen vijf seizoenen werd Hamilton viermaal wereldkampioen, slechts in een geval wist een andere rijder hem ternauwernood van de titel af te houden. Dat was in 2016, toen toenmalig Mercedes-collega Nico Rosberg na 21 Grands Prix vijf puntjes meer bleek te hebben dan Hamilton. In 2018 won Hamilton liefst elf wedstrijden, om twee races voor het einde van het jaar de titel veilig te stellen.

Met medewerking van Joe van Burik

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1