© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Formule 1 races moeten net zo spectaculair zijn als F2'

06 dec. 2017 14:59 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen 2017 zal niet de boeken ingaan als het meest spectaculaire seizoen in de F1-geschiedenis. Veel races kenden een te voorspelbaar verloop en het aantal inhaalacties nam met 50% af. Daar moet verandering inkomen vindt Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton hoopt op meer actie in de Formule 1

Lewis Hamilton heeft een haat-liefde verhouding met de huidige generatie F1-auto's. Ze zien er prachtig uit, maar ze zijn log en zwaar. Door de complexe aerodynamica en drag is het voor de coureurs lastig om dicht achter hun voorganger te rijden. Inhalen is op sommige circuits nagenoeg onmogelijk.

De viervoudig wereldkampioen Formule 1 pleit dan ook voor veranderingen, zo liet hij weten tijdens de awards uitreiking van de British Racing Drivers Club.

"Er moet geen enkele reden zijn waarom de Formule 2 beter klinkt, luidere motoren heeft en nog betere races heeft ook dan de F1. De coureurs in de F2 kunnen dichter achter hun voorgangers rijden. Dat is iets wat we in de F1 ook moeten realiseren. Wel moet de F1 sneller blijven dan de andere raceklassen.

De looks van de huidige generatie F1-auto's spreekt Hamilton zeer aan. Wel kan er nog van alles verbeterd worden in de komende jaren.

"De auto's zien er geweldig uit en ik hoop dat Liberty Media werkt aan nog spectaculairdere auto's voor de toekomst, met een beter motorgeluid."

"Ze kunnen grotere banden toepassen. Waarom had Jackie Stewart destijds grotere banden en hebben we nu van die kleine exemplaren? Minder downforce kan ook helpen, zodat we dichter bij elkaar kunnen rijden."

"Als coureur wil je zo dicht mogelijk achter je voorganger kunnen rijden, net als in een kart. Karting is de beste vorm van racen, omdat je echt kan vechten met andere coureurs en je zo waanzinnig dicht achter ze kan rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen