Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "'Fout' had niets te maken met de druk van Verstappen"

Lewis Hamilton kent nog geen vlekkeloos seizoen. De Brit maakte dit jaar een grote fout in Imola, waar hij veel tijd verloor, en in Bakoe, waar hij een mogelijke overwinning weggooide. Suggesties dat die fouten voortkwamen uit de druk die hij voelt van Max Verstappen, verwijst hij naar de prullenbak.

Hamilton Baku lock up magic
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na twee teleurstellende races hoopt Lewis Hamilton het tij in Frankrijk weer te kunnen keren. Tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco, bijna vier weken geleden, kwam hij niet in het stuk voor, terwijl hij anderhalve week geleden een mogelijke overwinning weggooide door bij de herstart per ongeluk een knop om te zetten waardoor hij rechtdoor schoot. Het was niet de eerste keer dat hij in negatieve zin opviel dit seizoen. Ook in Imola ging hij de mist in.

Als de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365 naar die twee fouten wordt gevraagd, wuift hij de suggestie dat die fouten komen door de toegenomen druk van Max Verstappen weg. Sterker nog, het woord fout vindt hij niet op zijn plek. "In Bakoe deed Max niet eens meer mee toen het mis ging", lacht hij. "Mijn moment had dus zeker niets te maken met druk van Max. Bovendien reken ik het niet als een fout."

"Ik weet niet eens wat de fout was voor Bakoe waar naar wordt gerefereerd, maar ik voel geen druk", zo haalt hij zijn schouders op. "Ik voel me relaxed, ik kan niet altijd perfect zijn. Het is een fout als je de baan afrijdt omdat je je rempunt mist of de muur raakt. Het was geen unforced error, het was iets dat eigenlijk op elk moment had kunnen gebeuren."

De Brit bevestigt dat Mercedes een oplossing heeft doorgevoerd, maar wel slechts een tijdelijke. "We hebben de knop niet verplaatst, maar we hebben er iets overheen gedaan zodat ik de knop niet weer per ongeluk om kan zetten. Dat is een oplossing voor de korte termijn, want het is niet makkelijk om aanpassingen door te voeren aan het stuur. We gaan dus op zoek naar een andere oplossing voor de lange termijn", zo sluit Hamilton af.

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"