Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "'Fout' had niets te maken met de druk van Verstappen"

Lewis Hamilton kent nog geen vlekkeloos seizoen. De Brit maakte dit jaar een grote fout in Imola, waar hij veel tijd verloor, en in Bakoe, waar hij een mogelijke overwinning weggooide. Suggesties dat die fouten voortkwamen uit de druk die hij voelt van Max Verstappen, verwijst hij naar de prullenbak.

Hamilton Baku lock up magic
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na twee teleurstellende races hoopt Lewis Hamilton het tij in Frankrijk weer te kunnen keren. Tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco, bijna vier weken geleden, kwam hij niet in het stuk voor, terwijl hij anderhalve week geleden een mogelijke overwinning weggooide door bij de herstart per ongeluk een knop om te zetten waardoor hij rechtdoor schoot. Het was niet de eerste keer dat hij in negatieve zin opviel dit seizoen. Ook in Imola ging hij de mist in.

Als de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365 naar die twee fouten wordt gevraagd, wuift hij de suggestie dat die fouten komen door de toegenomen druk van Max Verstappen weg. Sterker nog, het woord fout vindt hij niet op zijn plek. "In Bakoe deed Max niet eens meer mee toen het mis ging", lacht hij. "Mijn moment had dus zeker niets te maken met druk van Max. Bovendien reken ik het niet als een fout."

"Ik weet niet eens wat de fout was voor Bakoe waar naar wordt gerefereerd, maar ik voel geen druk", zo haalt hij zijn schouders op. "Ik voel me relaxed, ik kan niet altijd perfect zijn. Het is een fout als je de baan afrijdt omdat je je rempunt mist of de muur raakt. Het was geen unforced error, het was iets dat eigenlijk op elk moment had kunnen gebeuren."

De Brit bevestigt dat Mercedes een oplossing heeft doorgevoerd, maar wel slechts een tijdelijke. "We hebben de knop niet verplaatst, maar we hebben er iets overheen gedaan zodat ik de knop niet weer per ongeluk om kan zetten. Dat is een oplossing voor de korte termijn, want het is niet makkelijk om aanpassingen door te voeren aan het stuur. We gaan dus op zoek naar een andere oplossing voor de lange termijn", zo sluit Hamilton af.

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022