Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton geeft antwoord: "Spijt van overstap naar Ferrari?"

Lewis Hamilton bevestigde eerder dit jaar dat hij Mercedes aan het einde van het seizoen zal verlaten om bij Ferrari te gaan rijden. Het zorgde voor een schok in de Formule 1. Maar inmiddels is Mercedes Ferrari voorbijgestreefd in dit seizoen. Zorgt dat voor twijfels bij de Brit?

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton bevestigt dat hij niet twijfelt aan zijn beslissing om volgend jaar bij Ferrari te gaan rijden. De zevenvoudig wereldkampioen zegt dit nu Ferrari wat naar achteren zakt en zijn huidige team Mercedes de Italiaanse renstal (voor nu) is voorbij gestreefd.

In Spanje behaalde Hamilton zijn eerste podium van dit seizoen, achter winnaar Max Verstappen en Lando Norris. Terwijl Ferrari voor de tweede race op rij juist niet op het podium belandde. Op de vraag of hij twijfelde aan zijn beslissing om bij Mercedes te vertrekken, zegt Hamilton tegen de media, waaronder RacingNews365: "Nee, helemaal niet. Ik bedoel, ten eerste hou ik van Mercedes. Ik ben al sinds mijn 13de bij het team en ik zal altijd een fan en supporter van Mercedes blijven."

"En dit jaar is het mijn taak om zo hard mogelijk te werken met het team dat ik heb en met de mensen in de fabriek om te proberen de auto in de juiste richting te ontwikkelen. Dus welke koers en welk traject het team volgend jaar ook gaat volgen, er zijn dingen waar ik hopelijk deel van uitmaak en waar ik trots op kan zijn. Mijn werk begint volgend jaar bij het andere team, waarvan ik denk dat ze het geweldig doen."

Hamiltons nieuwe werkgever, Ferrari, begon het seizoen sterk en leek Red Bulls naaste concurrent. Nadat Carlos Sainz al won in Australië, won Charles Leclerc onlangs in Monaco. Een prestatie waar Hamilton op wijst als hem wordt gevraagd naar de mindere vorm van Ferrari.

"Ik denk dat ze een paar moeilijke races hebben gehad, maar laten we niet vergeten dat ze in Monaco een race hebben gewonnen. Ik kan je niet vertellen wat er mis is met hun auto en waarom ze zich in de huidige positie bevinden. Maar ze hebben hier wel een upgrade gebracht en ik denk dat ze zeker vooruitgang boeken. Dus ja, ik twijfel niet aan mijn beslissing."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen