Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton geeft toe Mercedes waarschijnlijk niet te zullen verlaten

Lewis Hamilton denkt niet dat de samenstelling van de topteams er in 2021 anders uit zal zien, waarmee hij aangeeft niet van plan te zijn om Mercedes te verlaten.

Hamilton Mercedes Shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De afgelopen maanden deden er veel geruchten de rondte over de contractonderhandelingen tussen zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Mercedes. De Brit, wiens huidige contract eind dit jaar afloopt, zou toen er bijna een akkoord was plots zijn vraagprijs hebben verhoogd naar zestig miljoen per jaar. Mercedes en Hamilton ontkenden niet veel later dat er überhaupt contractonderhandelingen gaande waren. Ook zou de Formule 1-coureur in 2019 informele gesprekken hebben gehad met Ferrari.

Na afloop van de shakedown van de W11, die vrijdag in Groot-Brittannië plaatsvond, sprak de Brit tegenover Sky Sports over zijn huidige situatie. Hamilton acht de kans heel groot dat hij en ook de andere topcoureurs in 2021 gewoon op dezelfde plek zullen zitten, zo vertelt hij. De fans moeten volgens hem langzaamaan maar beginnen te wennen aan de huidige line-ups van de teams.

"In de topteams gaat er hoogstwaarschijnlijk niet veel veranderen", voorspelt de Mercedes-coureur. "Iets verder naar achter in het Formule 1-veld misschien wel. Ik weet eigenlijk niet hoe het met al hun contracten zit, maar heel veel zal er denk ik niet gebeuren. Ik zou eerlijk gezegd alleen niet weten wat de plannen van Sebastian Vettel zijn."

Bij Mercedes geniet Hamilton veel vrijheid om andere hobby's uit te oefenen, zoals zijn activiteiten in de modewereld, maar bijvoorbeeld ook activiteiten als de machinewissel met MotoGP-legende Valentino Rossi. Zonder die vrijheid zou hij niet zichzelf kunnen zijn.

"Bij elk team zou ik eisen dat ik dat soort dingen mag doen naast mijn leven als Formule 1-coureur", zo klinkt Hamilton stellig. "Het gaat niet alleen om vrijheid, maar het gaat erom dat je jezelf kan zijn. Ik zou nooit naar een team gaan waar ik niet de ruimte krijg om mezelf te zijn. Mercedes en ook Toto hebben dat geaccepteerd toen ik hier kwam, omdat ze begrepen dat ik nou eenmaal zo ben."

"Mercedes heeft de grootste sponsoren, we hebben recent de meeste kampioenschappen en de meeste races gewonnen. Dit team heeft geen enkel negatief aspect", aldus Hamilton.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1