Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton geeft toe: "Toen was ik gewoon de FIA aan het kloten"

Dit seizoen was er zo nu en dan veel te doen over juwelen in de Formule 1. Lewis Hamilton vond daar het zijne van en ging duidelijk in protest, om in het proces ook de FIA en consorten op de hak te nemen.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Nadat Michael Masi dit seizoen afzwaaide kwamen er twee nieuwe wedstrijdleiders in zijn plek bij de FIA. Zij grepen op sommige vlakken plots in, terwijl coureurs er al jaren mee weg waren gekomen.

Een voorbeeld was het dragen van juwelen in de auto, dat al sinds 2005 onder het mom van veiligheid eigenlijk niet is toegestaan. Deze regel werd echter niet gehandhaafd, tot dit jaar, want plots besloten de wedstrijdleiders tot frustratie van sommigen dat het nu echt niet meer mocht.

Lewis Hamilton was een van de gefrustreerde coureurs, want hij draagt al jaar en dag meerdere juwelen en piercings. In gesprek met Vanity Fair vertelt de zevenvoudig kampioen desgevraagd dat hij denkt dat de regel op hem gericht was.

"Mensen genieten ervan om macht te hebben en deze uit te oefenen. Het voelde alsof dit specifiek op mij gericht was, omdat ik eigenlijk de enige ben die juwelen draagt in de auto", zo laat hij optekenen.

			© XPB Images
	© XPB Images

Hamilton nam de FIA op de hak

Tijdens het Grand Prix-weekend in Miami, gedurende welke de regel in eerste instantie voor het eerste echt gehandhaafd zou worden, kreeg de Brit een medische vrijstelling en mocht hij gewoon nog steeds zijn piercings dragen. Deze konden namelijk niet allemaal zomaar verwijderd worden.

Bij de persconferentie in de VS ging hij nog op een ludieke manier in protest en verscheen hij met meerdere kettingen om zijn nek en een drietal horloges om zijn pols voor de camera's. "Toen deed ik gewoon zoveel mogelijk sieraden om", lacht hij enkele maanden later.

Ook baarde Lewis opzien met zijn opmerkingen over 'juwelen op twee plekken die hij niet kon verwijderen, waarvan hij eentje niet echt uit kon leggen'. Had Hamilton een wel hele bijzondere piercing ergens 'daar beneden'?

De Mercedes-coureur onthult dat hij dat gewoon ter plekke verzon, zodat hij iedereen op de hak kon nemen. "Ik was gewoon aan het kloten. Ik heb helemaal geen piercings op andere plekken!"

"Ik geniet ervan dat men denkt: 'Wacht, heeft hij zijn ballen gepiercet of iets dergelijks?'", aldus de Brit lachend.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

79 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022