Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton moest pijn verbijten: 'Nog 100 keer erger dan het eruitzag'

Lewis Hamilton had het naar eigen zeggen zwaar te verduren in Bakoe door het stuiterprobleem met zijn bolide. De Mercedes-coureur had na de race zichtbaar moeite met uitstappen, maar volgens hem was de pijn nog vele malen erger dan dat het eruit zag.

De race van Lewis Hamilton in de straten van Bakoe was naar eigen zeggen de meest pijnlijke race die hij ooit heeft gereden . Door het gestuiter gedurende de 51 rondes had de Brit enorm veel last van zijn rug. Dat was ook wel te zien aan de manier waarop hij na afloop van de race uit de auto probeerde te komen. De Mercedes-coureur kreeg veel bezorgde berichten vanuit zijn fans. "Ik zie online dat veel mensen bezorgd om me zijn, omdat het er zo slecht uitzag. Het betekent heel veel voor me dat zovelen van jullie om me geven", laat hij op zijn Instagram-account weten. Het zag er allesbehalve comfortabel uit hoe Hamilton uit de Mercedes-bolide stapte en dat was het volgens de Brit ook zo, zelfs meer dan dat. "Ik zal eerlijk zijn, het ziet er verschrikkelijk uit en het voelt 100 keer erger."

Hamilton blijft doorgaan

In tegenstelling tot Hamilton leek teamgenoot George Russell minder last te hebben van het gestuiter. Hij finishte 25 seconden voor zijn teamgenoot op P3. "Mijn felicitaties aan George voor weer een geweldige race en een algemeen positief resultaat voor het team." Ondanks de extreme pijn kijk Hamilton positief naar de volgende race in Canada komend weekend. "Ik moet zeker nog wat herstellen en hard werken met het team om dit obstakel te overwinnen voor Montreal. Maar ik voel me al beter en ik ben gemotiveerd om door te gaan. Tot volgende week", sluit de Mercedes-coureur af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi