Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton moest pijn verbijten: 'Nog 100 keer erger dan het eruitzag'

Lewis Hamilton had het naar eigen zeggen zwaar te verduren in Bakoe door het stuiterprobleem met zijn bolide. De Mercedes-coureur had na de race zichtbaar moeite met uitstappen, maar volgens hem was de pijn nog vele malen erger dan dat het eruit zag.

Hamilton back Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De race van Lewis Hamilton in de straten van Bakoe was naar eigen zeggen de meest pijnlijke race die hij ooit heeft gereden. Door het gestuiter gedurende de 51 rondes had de Brit enorm veel last van zijn rug. Dat was ook wel te zien aan de manier waarop hij na afloop van de race uit de auto probeerde te komen.

De Mercedes-coureur kreeg veel bezorgde berichten vanuit zijn fans. "Ik zie online dat veel mensen bezorgd om me zijn, omdat het er zo slecht uitzag. Het betekent heel veel voor me dat zovelen van jullie om me geven", laat hij op zijn Instagram-account weten.

Het zag er allesbehalve comfortabel uit hoe Hamilton uit de Mercedes-bolide stapte en dat was het volgens de Brit ook zo, zelfs meer dan dat. "Ik zal eerlijk zijn, het ziet er verschrikkelijk uit en het voelt 100 keer erger."

Hamilton blijft doorgaan

In tegenstelling tot Hamilton leek teamgenoot George Russell minder last te hebben van het gestuiter. Hij finishte 25 seconden voor zijn teamgenoot op P3. "Mijn felicitaties aan George voor weer een geweldige race en een algemeen positief resultaat voor het team."

Ondanks de extreme pijn kijk Hamilton positief naar de volgende race in Canada komend weekend. "Ik moet zeker nog wat herstellen en hard werken met het team om dit obstakel te overwinnen voor Montreal. Maar ik voel me al beter en ik ben gemotiveerd om door te gaan. Tot volgende week", sluit de Mercedes-coureur af.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

75 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17