Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton gelooft in wederopstanding: "Hebben het licht gezien"

Mercedes kent de slechtste seizoenstart sinds 2012 in de Formule 1, maar toch ziet Lewis Hamilton aanknopingspunten om de strijd weer aan te gaan. Toch zal het team daar nog even op moeten wachten.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes moet het na zes Formule 1-races in 2024 doen met slechts 64 punten en een vierde plek in het constructeurskampioenschap. De achterstand op nummer drie McLaren is groot, terwijl de voorsprong op Aston Martin slechts achttien punten is.

Toch is zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton optimistisch, zeker na zijn zesde plek in Miami. "De laatste race was positief, al is er nog een lange weg te gaan. Ik ben gewoon erg enthousiast over de ontwikkelingen die eraan komen. We konden in de laatste race een stap zetten, we hebben dit weekend nieuwe dingen bij en er zit nog meer in de pijplijn", zo vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik heb het gevoel dat we het licht hebben gezien, van wat we moeten doen en veranderen. Het heeft gewoon tijd nodig, maar de energie in het team is geweldig. De mensen binnen het team zijn zo veerkrachtig. Ze blijven pushen, ook al zijn we een paar keer onderuit gegaan. We moeten gewoon ons hoofd koel houden, gefocust blijven en elk weekend zo goed mogelijk ons best doen", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

"Het is gewoon een kwestie van geduld en je moet het doen met wat je hebt. Je moet het beste maken van de middelen die je vandaag, morgen en dit weekend tot je beschikking hebt. Maar het is echt bemoedigend dat we in de fabriek vooruitgang zien in de windtunnel. Er komen nieuwe onderdelen aan en dat is altijd een opwindend onderdeel van het proces. Dan proberen we veel verschillende dingen uit en ontdekken we wat werkt en wat niet. Het feit dat we een richting hebben die voorwaarts gaat en dat we het op de simulator hebben getest, maakt dat je staat te popelen om die onderdelen te krijgen."

"Dit is de tijd voor mensen om de uren in de fabriek door te brengen om zo de nieuwe onderdelen eerder te krijgen. We hebben alles en iedereen nodig en we weten dat we dat al hebben", zo sluit Hamilton af.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap