Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton geniet: "Surrealistisch om hier naast Verstappen te zitten!"

Mercedes lijkt in Australië redelijk competitief te zijn, tot groot blijdschap van Lewis Hamilton. De korte periode op de eerste plaats gaf hem een surrealistisch gevoel.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Q3 van de kwalificatie zorgde Mercedes voor een kleine verrassing. George Russell en Lewis Hamilton waren zeer snel en leken zelfs mee te strijden voor poleposition, al ging de snelste tijd 'gewoon' naar Max Verstappen. Desalniettemin kunnen Russell en Hamilton tevreden zijn met de tweede en derde startplaats voor de GP van Australië.

Hamilton stond zelfs even op de eerste plaats in Q3, maar de snelste rondetijd werd even later afgepakt door Verstappen. "Dat was een fantastische ronde voor ons en het was surrealistisch om even bovenaan te staan, maar natuurlijk was Max nog bezig aan een snelle ronde dus verloor ik de eerste plek snel weer", zegt de Brit tegen onder andere RacingNews365.

"De laatste ronde was helaas niet helemaal goed. Ik liet nog veel liggen omdat ik de banden niet in het juiste werkvenster kreeg, maar het lukte nog steeds om redelijk vooraan te staan voor het team. Tijdens de race zal ik het beter doen", belooft Hamilton.

Mogelijk had er nog net iets meer ingezeten als hij in Q3 niet vast kwam te zitten achter de Haas-bolide van Nico Hulkenberg. "Ik denk dat we daardoor wat bandentemperatuur verloren en dat merkte ik in de laatste sector, maar dat heb je soms."

Hoe komt het?

Gevraagd hoe Mercedes de ommekeer heeft kunnen maken, tast Hamilton in het duister. "Misschien heeft het met het circuit te maken?", vraagt hij zich hardop af. "Niemand in het team heeft zijn of haar koppie naar beneden hangen. Iedereen werkt enorm hard om het maximale te persen uit het materiaal dat we op dit moment tot onze beschikking hebben."

"We komen wat tekort qua downforce en zijn niet waar we willen zijn, maar alles kwam tijdens de kwalificatie samen. Het voelt geweldig om hier aan weerszijden van Verstappen te zitten", zo doelt hij op de opstelling tijdens de persconferentie, met polesitter Max in het midden en de nummers twee en drie aan zijn zijde.

Kansen in GP van Australië

Of Mercedes er ook op zondag goed bij zit? Hamilton hoopt het zó. "Ik hoop echt dat we op zondag op een of andere wijze Max bij kunnen houden. Misschien rijdt hij bij ons weg en verdwijnt hij aan de horizon zoals eerder het geval was, maar we gaan onze uiterste best doen."

Maar in werkelijkheid heeft Lewis weinig tot geen info over zijn kansen. "Ik heb niet eens een longrun kunnen rijden, dus zondag tijdens de race zullen we pas zien hoe en wat", zo vervolgt Hamilton. "We hebben nog niet gezien waar we staan ten opzichte van Red Bull. Ik denk echt dat ze een kwart of een halve seconde sneller zullen zijn, op zijn minst."

Toch wil Hamilton niet direct opgeven. "Misschien dat we ze met een tow bij kunnen houden of misschien kunnen we met zijn tweeën één Red Bull aan. Misschien met de strategie, misschien door druk te zetten. We gaan het zien."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Australië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1